Legustas blogg

Söndag 15 Juni 2008 - Donsö

Göteborgs södra skärgård

• Saltholmen dels för bad och Skärgårdsbåtar ut till Göteborgs södra skärgård och öarna; Brännö, Donsö, Vrångö mm

Spårvagn eller buss tar du till Saltholmen:
Från City till Saltholmen går spårvagnslinje 11. Under sommaren går även spårvagnslinje 9 till Saltholmen. Under högtrafik går busslinje 114 Ö-snabben från City och buss 191 från Frölunda Torg.
http://www.styrsobolaget.se och http://www.skargardslinjen.se

• Pensionat Styrsö Skäret endast en halvtimme med skärgårdsbåtarna ifrån Saltholmen. Med kurs mot Göteborg's södra skärgård. Till pensionatet är du välkommen på lunch eller middag och stannar du över natten får du även möjlighet att avnjuta vår härliga frukostbuffé.

Öppet dagligen:
2 maj- 14 september
Mån-Tors: 12-21
Fre-Lör: 12-22
Sön: 12-18 under maj och september
Sön: 12-21 under juni, juli och augusti
http://www.pensionatskaret.se

• Café Isbolaget på Donsö, kreativt gjorda kakor efter egna recept. En hit är, som när de gjorde chokladtårtan med tryffelsmak av antingen lime, hallon eller apelsin. Nästan alla kaksorter går ut på en inofficiell remiss på ön. Det vill säga; de skickas med barnen och delas ut till vänner och bekanta just för att få ett ärligt omdöme. De kardemummadoftande små prästbröden slapp den rundan, eftersom de är de enda i kaféet som härstammar från ett gammalt recept; nämligen från Anna-Carin Englunds morfars mormors skånska föräldrahem, någon gång på 1800-talet.

Limetårtan och skorporna är två av de sorter som brukar gå åt först. Turbotårtan är en annan populär godsak. Tanke är att hitta på en tårta som är god och lättbakad. Grejen är att den går att baka utan ugn, alltså en tårta som går bra att göra i båten på sommaren. Nu är det snart dags för sommarturisterna. Kaféet har precis börjat med söndagsöppet för säsongen och gäster med egen båt och andra dagsbesökare börjar droppa in. Först efter midsommar övergår kaféet till att bli ett kombinerat fik och lunchställe. Men de sju sorters kakorna kommer fortfarande att vara i fokus. Och sannolikheten att fler recept kommer att födas innan sommaren är över är stor.

Öppettider:
From 13 April är det öppet varje
Söndag kl 14:30 - 18:00.
Efter midsommar: 12.00 - 23.00
Välkommen !
http://www.isbolagetdonso.se

• Styrsö Kajaker
Vi har en vacker och varierad skärdgård.
Enmanskajak 280 kr/dygn
Tvåmans 360 kr/dygn
http://www.havskajak.se

• Maria Kiosk & Gatukök är en modern och pittoresk kiosk med allehanda varor. Kiosken har gått i arv i generationer med anor ifrån 1900-talet. Nära hamnen på Donsö om du skulle vilja slinka förbi för något gott eller bara prata skit. Idag är Marias ett begrepp. Alla vet var det ligger, att det är öppet året runt med personlig service. Kiosken ligger ca: 100 meter från hamnen på Donsö på vänster sida efter Donsö Bryggväg.
Öppettider är måndag 10.00-2200
lörd-söndag 1100-2200
http://www.mariaskiosk.se
Tel: 031-971697

Se mera tips ifrån "Pärlor i Göteborg":
http://www.reseguiden.se/minsida/legusta/blogg/2007-08
Dela med andra:    

Kommentarer
Mape säger:
Tack för reklamen,jag står KANSKE i Marias kiosk när ni kommer.

Och Pensionat Skäret kan jag varmt rekommendera,god mat,fina inredda rum,fantastisk utsikt.
Postat 2008-06-15 16:54  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet