Stöd Ukraina

Kjell_meyers blogg

Lördag 8 Februari 2014

Golf på Bahamas

Golf på Bahamas är attraktivt. På ön hålls regelbundet golfturneringar i världsklass. Medeltempen under vintern är 21 grader Celcius så gräset är alltid är grönt och att du kan lätt spela golf 365 dagar om året på Bahamas.

Vädret är stabilt året runt. Mycket sol. Vädret eller årstiderna begränsar helt enkelt inte spelet. Hela året är det blå himmel och varmt klimat. I Nassau är det sju timmar sol och klar himmel i medeltal. Det regnar inte längre än att man snabbt hinner ta skydd några minuter och så förhåller det sig även under den regniga perioden.

Bahamas övärld består av runt 700 öar. De flesta är mycket små. Alla är unika på sitt sätt men endast några få har tillräcklig yta för att få plats med golfbanor. Fyra öar framträder som bra golföar. Om du planerar en golfsemester på Bahamas lägg på minnet: New Providence Island”(Nassau), Grand Bahama Island, Great Exuma och Treasure Cay.

Bästa golfbanorna finns i Freeport – Grand Bahama Island. Det finns två fona golfbanor där. Den ena är designad av Dick Wilson och den andra av Robert Trent Jones.

Staden Freeport byggdes av finansiären Wallace Groves med intresse för timmer på ön. År 1995 fick han tillgång till 50 000 tunnland träskmark av regeringen på Bahamas för att bygga staden.Freeport blev den näst största staden på Bahamas.

Kjell Meyer

Läs mer om sport och affärer: http://kjellmeyer.se
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet