Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Tisdag 25 December 2018 - Kandy

God fortsättning

En riktigt god fortsättning på julen önskar vi alla besökare, både våra nära och kära samt andra läsare. För tillfället så befinner vi oss i Kandy, som ligger i de centrala delarna av landet. Häromkring är det bergigt och betydligt svalare än vid kusten , framför allt på kvällar och nätter. Dock aldrig så svalt att det blir kallt.

På vår sista dag i Mirissa så passade vi på att bada och få lite färg på våra kroppar. Skönt att lata sig riktigt en dag.

Vi hyrde sedan en bil med chaufför som körde oss de 27 milen upp till Kandy. Stället vi bor på visade sig vara synnerligen svårt att hitta till, men efter ett antal påringningar till värdinnan så lyckades vår förare lotsa oss till rätt ställe. En bit utanför citykärnan är det, men vi fick förklarat för oss lite genvägar så vi hade inga problem att knalla hemåt från byn när vi kände för det. Annars är det mest tuktuk som gäller då det är väldigt backigt där vi bor.

Staden i sig gillar vi. Omkring 100000 innevånare och en citykärna som inte är så utbredd gör det lätt att navigera sig runt där vi rör oss. När vi gjorde vårt första besök inne i centrum tog det inte mer än en halvtimme inne vi alla tre hade shoppat loss. Rune köpte sig en t-shirt, Stefan handlade en skjorta och jag investerade i ett par nya shorts för en billig peng. Sevärdheter inne i byn är inte så många, förutom lite museer och sådant så är det egentligen bara en sjö och det närliggande "den heliga tandens tempel" som är något att se. Inne i templet förvaras en av Buddhas tänder och det är det viktigaste templet i landet för buddisterna.

En av dagarna fick vi för oss att hoppa på tåget till ett hem för övergivna elefantungar som finns några mil bort. Tyvärr så kom det en riktigt regnskur vid besöket så vi fick mest söka skydd. Det var också ganska sent på eftermiddagen och alla elefanter utfordrades just då. Då är de fjättrade med kedjor och det är inte så trevligt att se. Vi har sett elefanter som har haft det bättre kan man säga.

Igår på julaftonen så hyrde vi återigen en bil med förare som tog oss upp i bergen omkring 6-7 mil söderut till staden Nuwara-Elia. Staden är den högst belägna på hela Sri Lanka och grundad av britterna på 1800-talet. På väg dit och runt om staden finns de stora teodlingar som gjort landet känt. Vi tittade in i en fabrik efter vägen och fick förklarat för oss om hur plockning och produktion av tee't går till. Så kan man också fira en julafton. Nu på juldagsmorgonen sitter vi och väntar på lite frukost innan vi ska haffa en buss för att ta oss en bit norrut i landet.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
3 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan