Stöd Ukraina

Marikas blogg

Fredag 11 April 2008

Gå på spa på Helsingfors flygplats!

Det finska luftfartsverket Finnavia satsar ca. 1,5 miljarder kronor och bygger till flygplatsen för att svara upp till det ökade passagerarantalet till Asien.

Nästa hösta ska det vara klart och då ska det finnas både spa och wellnesscenter, lounger och taxfreebutiker och ett effektiviserat bagagehanteringssystem som ska klara av ytterligare 4 miljoner väskor/år (totalt 11 mijoner väskor!!)

Bagagehanteringssystemet ska bli över 1 mil långt och en del av den kommer att ligga 22 m under utrikesterminalen

Utöver detta får den nya Asien-terminalen åtta passagerarbryggor som specialanpassats till Finnairs långdistansplan, Airbus A330 och A350XWB.

-Hmm... detta lär absolut göra att allt fler bokar med Finnari istället för med Thai Airways som enligt mig börjar "tackla av" rejält när det gäller både service och punktlighet,

För ett år sedan reste vi med FinnAir och i år med Thai Airways igen, men jag tycker inte att det är någon större skillnad längre. Enda nackdelen med Finnair kan för vissa vara att de mellanlandar i Helsingfors men för oss som bor en bit från Stockholm spelar det ingen roll. Vi kan lika gärna flyga till Helsingfors som till Stockholm.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet