Stöd Ukraina

Mbilds blogg

Fredag 13 Juni 2008 - Grundarfjörður

Fredagen den 13 Juni

Fredagen den 13e juni ankomst till Island.
Vädret som mötte oss var soligt med lite kyligt. Luften var otroligt klar och frisk!
Efter vi fått vår hyrbil av Avis började vår åktur runt ön. Från Keflavik bar det av strax utanför Reykjavik (ca 45 min från Keflavik) där vi stannade för att inleda vår första isländska måltid på Mc Donalds. Inte det mest isländska kanske men hungern satte igång och det var nära till hands. Vi tog var sin Mc Feast som smakade precis som hemma. Pris 840 isk för en company. Andra priser är: BigMc kostar 830 isk, Mc Chicken 870 isk, McFish 700 isk.
Sen när vi var mätta fortsatte vi norröver genom vackra bergiga och gröna landskap. Vi åkte förbi en hel del får på vägen, både svarta och vita. Bääääääää!
När vi närmade oss Akranes fick vi åka genom en tunnel som var byggd under vattnet. Tunneln var ganska lång men efter en lång bit neråt och en lite kortare bit uppåt kom vi fram på andra sidan av tunneln och vattnet. Vi fick då betala 800 isk (ca 65 kr) i tunnelavgift.
Trots avgiften vid tunneln vann vi ändå både tid och bensin på att ta genvägen genom tunneln istället för att åka runt hela Hvalfjördur-fjorden.
Vägen fortsatte (mestadels ute efter vattnet) upp mot Borgarnes och vidare till Grundarfjördur som vi bokat vår första natt i. Vägarna som ledde oss hit var blandade, både asfalterat och grusvägar, men denna sträcka var det mest det först nämnda som gällde.
Ju längre nordväst vi kom desto färre bilar mötte vi på vägarna. Vi kände det som att vi var de enda människorna på hela Island stundtals.
Vi stannade då och då för att ta kort på vackra små vattenfall eller små får som gick och betade längs vägen.
Väl framme i Grundarfjördur tog vi in på hostelet som vi bokat hemifrån. Det kostade 2100 isk (ca 175 kr) per person och natt. Därefter gick vi en sväng genom den lilla byn. Det var mysigt att strosa omkring i fiskebyn men till slut hamnade vi på den rekommenderade lokala puben Kafi 59, där vi gick in och tog en öl och pratade med en svensk tjej som jobbade där. Hon gav oss en del tips om Island som vi förskte lägga på minnet.
Vi kom i säng vid ca 23.45 och somnade gott.
Dela med andra:    

Kommentarer
Bongobong säger:
Tunneln är 6,4km UTAN några nödutgångar!
Postat 2008-06-15 14:55  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemresan
14 år sedan
Sista heldagen innan hemresan
14 år sedan
Perhentian islands
14 år sedan
Noll koll
14 år sedan
Drar till Malaysia en vecka
14 år sedan