Stöd Ukraina

Lenarobbans blogg

Torsdag 13 November 2008

Fortsattning Sydafrika fran Oudsthoorn till Hermanus

081111 Strutsfarmen var valdigt intressant. Vi avslutade med att sitta upp pa en struts. Tyvarr red vi inte, vilket jag kan angra nu efterat. Sedan blev det en middag med strutsbiff. Pa kvallen vinprovning pa vart Bed & Breakfast. Vi somnade gott.

081112 Direkt efter frukost akte vi till Kango Wildlife Park. Dar tar man hand om en del vilda utrotningshotade djur. Vi sag bl a krokodiler, vita lejon och tigrar. De gula tigrarna var det gratis att ga in till i buren eftersom det var deras utfordringsdag. Sen gick farden vidare mot Hermanus. Vi gjorde en omvag for att besoka Afrikas sydspets. Dar var dock ganska blasigt, sa besoket blev kort. Vidare i bergslandskapet och regnet mot Hermanus. Pa ett stalle var vagen oversvammad sa vi fick kora i vatten. Vi kom fram till Hermanus, en liten stad vid kusten. Blev rekommenderade en trevlig restaurang av var vard sa det blev en afrikansk middag.

081113 Det regnar kopiost. Har regnat ca 160 mm de senaste dagarna enligt befolkningen har. Det ar nya floderna overallt. Vi traffar nagra andra svenskar som inte kan komma till sitt nasta uppehall pga att vagen ar avstangd. Vi ger oss ut i regnet (med bil) for att forsoka se nagon av de 120 valar som just nu finns i havet har utanfor. Vi upptacker nagra fran land, de visar upp sina stjartar mm. Sen aker vi en liten bit upp mot bergen for vinprovning. Besoker tre olika vingardar och forsoker lara oss nagot om vin. Sen ar det dags for lunch och en liten middagslur. Ikvall ska vi ata pa en skaldjursrestaurant nere vid gamla hamnen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet