Stöd Ukraina

Lenarobbans blogg

Tisdag 11 November 2008

Antligen en liten rapport

081105 fran Arlanda till Johannesburg vi landade tidig morgon och fick ut bilen. Efter div felnavigeringar kom vi pa ratt vag. Passerade tva kakstader dar vi inte vagade stanna. Kom till ett kopcentra dar vi tog kaffe o mackor. Fortsatt fard mot Mohololonanting, Ett stopp i Pilgrims Rest blev det, gammal guldgravarstad. Kom till Mountain View efter morkrets inbrott. Da hade vi kort ca 72 mil med bil.
081106 Robban vaknar tidigt och gar ut mot staketet och upptacker en vit noshorning, vi tror honom forst inte men han hade ju kameran med sig. Aker till ett rehabcenter for vilda djur. Mkt intressant de tar han om allt fran gamar till hyenor. Lejonet rot hart nar han fick se oss. Vi korde mot var camp i Krugerparken. Har far man inte ga ur bilen. Strax efter gaten ser vi elefanter mitt i vagen. Vi kor vidare och ser massor av olika djur, mest impala (inte bilar ett litet hjortdjur). Vi ar trotta och lagger oss tidigt i vara rondavels.
081107 Vackning 03.15 for gryningssafari. Vi ger oss ivag i morket och far lysa at sidorna med stralkastare. Guiden hittar efter en stund en leopardhona med tva ungar, valdigt skygg hon forsvinner snabbt. Janne har ett foto att visa! Tillbaka till campen for frukost och tupplur. Sen ny samling for kvallsturen. Men nu har vi inte samma tur, far dock se en hel del djur, t ex zebra, giraff, noshorning.
081108 Annu tidigar maste vi ga upp for att hinna med flyget fran Johannesburg till Port Elisabeth. Vi lamnar campen sa tidigt vi kan 04.30. Efter nagon mil star en elefant mitt i vagen, da vagar man inte kora forbi utan far vanta tills han har lust att flytta sig. Sen kommer en hel buffelhjord som aldrig verkar ta slut, sa da blir det ny vantan. Nar vi kommer ur Krugerparken tar vi fel vag pa ett stalle och far kora genom dimmiga bergspass, har gar det inte att ha brattom. Sa smaningon kommer vi dock ut pa motorvagen och kan dra i 160 knyck. Vi kommer iaf i god tid till flygplatsen.
081109 Vaknar i Port Elisabeth, the windy and fridendly town, sager dom som bor dar.
Vi tar en liten promenad i stadskarnan, fin bebyggelse, fyrtorn mm. Sen gar farden mot Knysna (uttalas Najsna). VI kommer till Knysna, jattetrevligt stalle. Aker och ater och somnar gott.
081110 Vi far tips om en tur langs Waterfront med en bat over lagunen till ett naturreservat. Dar ater vi lunch och gar en promenad. Koper lite god ostar och kex och aker hem.
081111 Lamnar Krysna for fard mot Oudtshoorn. Har nu besokt en strutsfarm och lart oss allt om strutsar. Mycket intressant.
Dela med andra:    

Kommentarer
Lotter säger:
Hej ! Tack för brev. Ni verkar ha det jätte bra. Här hemma är det uppehåll just nu annars ösregnar det hela tiden. På fredag åker Bettan
och jag på minisemester. Kramar till alla från oss alla
Postat 2008-11-12 13:04  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet