Stöd Ukraina

Trixies blogg

Måndag 5 December 2011 - London

Favoritpubar för kalla decemberdagar

Det finns inget bättre än att slå sig ned med ett glas mulled wine eller glögg efter en intensiv dag i London. Eller en winter warmer dvs en mörk ale som bryggs under vintermånaderna. Platsen ska vara helst vara en gammal traditionell pub med en sprakande brasa som tinar stela fingrar och en pubvärd som känns som en gammal vän. Pubarna är oändligt många i London men här är mina favoritpubar för vinterhalvåret. De här pubarna är vackra, mysiga, vänliga och mycket speciella. Dessutom ligger de inte mitt i smeten men är väl värda att leta efter. Ta med en karta!

COVENT GARDEN
The Harp
Utsedd till Årets pub av CAMRA (Campaign for Real Ale) och ligger nära Trafalgar Square och Covent Garden. Bra sortiment av ale, cider och perries. Mycket kunnig och trevlig personal.
47 Chandos Place, Covent Garden WC2N 4HS
Tunnelbana: Leicester Square, Charing Cross eller Covent Garden.

HOLBORN
Ye Olde Mitre
I denna flerfaldigt prisade pub har tiden stått still. Traditionell pub med mycket charm och en värmande brasa och goda snacks. Svår att hitta eftersom den ligger inklämd i en gränd - men väl värd att leta efter.
1 Ely Court off Ely Place,The City, London EC1N 6SJ
Tunnelbana: Chancery Lane

CITY
Ye Olde Chesire Cheese
Brann ner under den stora branden 1666 men renoverades och är en läcker pub med många smårum och stora eldstäder. Sågspån på golvet!!
145 Fleet Street, London EC4A 2BU
Tunnelbana: Blackfriars eller Temple

MAYFAIR
The Guinea
En ganska elegant och lugn pub som är svår att hitta men ligger perfekt om man vill ta det lugnt efter att ha besökt på Piccadilly, Regent Street eller New Bond Street. De serverar även prisbelönade Steak-and-kidney pie.
30 Bruton Place, London W1J 6NL
Tunnelbana: Green Park, Oxford Circus eller Bond Street

ST JAMES
Red Lion
En helt otrolig interiör med etsat glas och speglar som reflekterar ljuset i den lilla puben. Puben klarade dessutom Blitzen under andra världskriget.
2 Duke of York Street , St James's, London SW1Y 6JP
Tunnelbana: Piccadilly Circus

BELGRAVIA
Star Tavern
En härlig brasa och vänlig personal tar emot när man väl hittat den lilla puben i kullerstensgränden mitt i bland alla ambassader. Inte många turister hittar hit.
6 Belgrave Mews West, Belgravia, London SW1X 8HT
Tunnelbana: Knightsbridge

BELGRAVIA/CHELSEA
The Antelope
En liten oförstörd pub som tidigare besöktes av tjänstefolk som arbetade i det fashionabla Belgravia. Rustika träbänkar och en stor bar där det är lätt att hänga. Många stammkunder men med mycket vänlig atmosfär.
22-24 Eaton Terrace, Chelsea, London SW1W 8EZ
Tunnelbana: Sloane Square

KENSINGTON
Windsor Castle
Liten rustik pub där man förr kunde se Windsor Castle från ovanvåningen. Vackra paneler, smårum, och små halvdörrar. Gillar den här mycket.
114 Campden Hill Road, Kensington, London W8 7AR
Tunnelbana: Notting Hill Gate eller Holland Park

LITTLE VENICE
The Prince Alfred
En viktoriansk pärla som ligger perfekt till om man vandrat längs kanalerna i Little Venice. Labyrintliknande med små mysiga rum, eldstad och vackra stuckaturer i taket.
5A Formosa Street, London W9 1EE
Tunnelbana: Warwick Avenue eller Maida Vale

HAMPSTEAD
Holly Bush
Hampstead är trevligt att besöka och då måste man bara leta upp Holly Bush som ligger gömd vid en kullerstensgata med många små vrår och eldstad.
22 Holly Mount, Hampstead, London NW3 6SG
Tunnelbana: Hampstead
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet