Stöd Ukraina

Gubbar_pa_drifts blogg

Onsdag 4 Januari 2017 - Gisenyi

En dag vid sjön.

Vår sista dag i Kigali började med en tidig frukost innan vi gjorde klart med betalningen för hotellet. Tog sedan en taxi till RDB-kontoret och fick våra tillstånd för gorillaturen på fredag. Lite information om Tanzania fick vi också till oss, även om det inte var så mycket.

Väl klara där fick vi tag i en skjuts ned till en väldigt kaotisk busstation. En hel hop med folk kom och ville hjälpa oss med alla möjliga saker. Vi valde till slut ut en man som fick ta oss till bussen mot Gisenyi. Färden gick upp och ned genom berg och dalar. Då och då i en hiskelig fart i nedförskurvorna. Vi kom i alla fall helskinnade fram efter vår tretimmarstur och tog en bil till det hotell vi bokat. Ganska rudimentärt och den person som tog emot oss pratade ingen engelska så det tog en stund innan allt var klart.

Vi kände oss lite hungriga och efter lite letande hittade vi oss en restaurang i grannskapet. Gott med lite grillad fisk. Tog oss sedan en promenad för att utforska den lilla staden. Ganska snart gjort och efter lite kortspel senare på kvällen fick det bli en tidig sänggång.

Blev sedan väckta vid halvnio-tiden då vi fick frukost levererade till våra rum. Hade inte riktigt räknat med det, så det smakade extra gott. Tog oss därefter en promenad ned till randen av sjön Tivu där vi hittade en fin sandstrand. Det är en riktigt stor sjö, som dessutom tillhör de 10 djupaste i hela världen med sina tvåhundra meter. Den är även gränssjö till demokratiska republiken av Kongo. Naturligtvis tog vi oss ett dopp och temperaturen var som i vilken svensk innersjö som helst om sommaren.

Nu sitter vi och smörjer kråset igen. Fisk och kokt potatis för mig och pizza för de andra gubbarna.

/Conny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemma.
3 veckor sedan
Två etapper klara två kvar.
4 veckor sedan
Sista rycket!
4 veckor sedan
Dagarna flyger iväg.
5 veckor sedan
Stillheten.
6 veckor sedan