Stöd Ukraina

Haavards blogg

Fredag 19 Juni 2009 - Grekland

Den tredje krönikan från min resa för P3 och P4 vaken.

I går var det den sjätte dagen och vi anlände det minsta av våra mål ett ställe som het Katakolon, ja det var väll inte så mycket att skryta med det fans två gator där en med affärer och en med restauranter. Man kunde i och för sig ta tog till staden Olympia som låg nästan 4 mil bort men jag valde att stanna. Det gick rätt snabbt att gå gjennom staden men när man går och tittar hittar man alltid något, jag hittade ett café som erbjöd fritt internätt så jag kutade tillbaka till båten hämtade min lapptopp och vips var jag ute på nätet. Det var inte så mycket jag gjorde där en snabb tur på facebook och rätade kompisgängen med min kommentar om dryga 30grader och sol samt mina öl.
Tidig tillbaks på båten och lite sola.
Morsan och farsan har ju alltid sagt att det finns så mycket att göra på de här båtarna, och jag har ju alltid tvivlat lite, har ju åkt både stena Line och viking Line förr och där super man ju mest. Men här måste jag erkänna att de har haft rätt. Jag måste väll bara erkänna att jag är så gammal att jag har tittat på den ökända serien ”Love Boat” och kom ihåg att de hade något som hete skyffel bord det hade de här med, har inte provat på det enda men har tänkt göra det i dag då vi har en hel dag på sjön och gör inget inhugg idag. En stor teater sal där det går nya shower varje dag, casino där man kan spela på enarmade banditer, black Jack, spela på tärning och Texas no limet, ja ni vet det som är så populärt. Man kan spela bingo, och de har egna avdelningar vart man kan spela kort. Affärer finns det i massor alt från kläder till sprit, från guldsmed till parfym och flera andra.
En egen klättrevägg på över fyra meter, men för man klättrar måste man skriva på att man gör det på eget bevåg. De har också en tolv håls minigolfbana som jag provade idag med min son måste jag säga vem som vann, nu trodde nog ni att det var jag som förlorade men så var inte fallet så det blir revansch för han senare idag. Det finns gym och frisör en manikyr avdelning, den har inte jag provat på, det finns också spa och dit ska morsan och farsan idag eftersom det var födelsedags presenten som jag gav morsan när hon fyllde 60.
Gratis mjukglass från glassmaskinen på pooldäck. Min systers son på elva år är grymtförtjust i den, tror han äter minst åtta glassar om dagen. I övrigt händer det nått hela tiden man är inte sysslolös. I natt hade de ”dancing under the stars” och vilket tryck det var på pooldäck, live musik och dans, jätte stor buffé där de hade skurit ut stora figurer av stora isblock. ÄRLIGT hoppas jag att ni får en trevlig midsommar alla i hopa och att ni får ett hyfsat väder.
För p3 och p4 vakens utlandstimme är Haavard Hauland. Och till trafiken på 020 999 444 är det bara att säga att det fortfarande är lugnt på sjön inte en båt i sikte bara vilsna delfiner.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet