Stöd Ukraina

Trebs blogg

Tisdag 1 November 2005 - Damaskus
Resealbum: Dreamtrip

Damaskus

Lat N 33° 30,92', Long E 36° 17,98'
Idag: +17 °C (62.6 °F)

Vi har stannat i Damaskus många fler dagar än vi ursprungligen tänkt. Det beror både på att vi gillar Damaskus och att vi dessutom hittade ett billigt och trevligt hotell mitt i smeten som heter Ghazal Hotel. Men efter fem dagar är det hög tid att resa vidare mot Palmyra – en oas som ligger 30 mil från Damaskus. Palmyra är Syriens turistställe nummer ett. I staden finns välbevarade lämningar från en stor och viktig romersk handelsplats.

På väg ut ur Damaskuns hittade vi en SAAB återförsäljare som vi stannade vid för att se om de kunde stå till tjänst med ett nytt luftfilter eftersom vårat är fullt av damm och sand. Tyvärr hade de bara reservdelar till bilar från 1993 och framåt. Men det är inte hela världen, vi får väl borsta av vårat.

På kvällen var vi alla ut för att kolla på månen klockan 22.00 på kvällen. Det är nämligen månen som avgör när ramadan är över. När månen inte längre syns på himmelen är ramadan över. Vi lyckades inte hitta någon måne. Men tydligen fanns den där i alla fall så det blir ytterligare en dag av fasta för muslimerna innan ramadan är över.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan