Stöd Ukraina

Kvibergresors blogg

Måndag 1 Juli 2013 - Zion Lodge
Resealbum: Västra USA

Dag 9 - Zion nationalpark första dagen

Idag bar det iväg till den park jag kanske sett fram mot mest av alla nämligen Zion nationalpark. Här kan nämligen alla som har ett äventyrssinne hitta något som passar vare sig det har med vandringar, bergsklättring eller vatten att göra. Därför ska jag spendera 2 dagar här för att hinna med det jag funnit mest intressant.

Nu var det alltså första dagen i parken och till att börja med så är parken otroligt vacker. Man befinner sig till skillnad från de flesta tidigare parker på botten av en kanjon och har hela tiden de röda mäktiga klipporna runt omkring sig vart man än ser och dessutom finns det en hel del växtlighet och grönt runtomkring. Denna kanjon har skapats av floden Virgin river som rinner genom hela parken. In i själva kanjonen får man inte köra själv utan parken har ett transportsystem med bussar som avgår från varje sevärdhet med korta mellanrum och det fungerar utmärkt.

Kanske är det p.g.a. att vi befinner oss på botten mellan klipporna för det är otroligt varmt här, tyckte busschauffören sa att det var 44 grader en gång under eftermiddagen! Detta gjorde att jag tog det lite lugnare första dan och ägnade mig mestadels av sightseeing i parken vilket gav några fina bilder. 2 kortare vandringar hann jag dock med. Den ena till en "gråtande" klippa där vatten smyger sig igenom bergets olika sediment och framkallar en effekt där det ser ur som att berget gråter. Den andra vandringen var lite mer ansträngande och ledde fram till ett vattenfall som man sedan kunde vandra uppför och se ovanifrån. Det fanns ytterliggare ett stopp högre upp där man blev ordentligt svettig för att ta sig och väl där möttes man av en vacker oas med en liten damm och tätbevuxna träd och berg i bakgrunden. Här fick du inte bada men det var så klart många som inte kunde motstå. Jag badade inte då jag inte litar på renheten i dessa vattendrag, kan gömma sig många luriga parasiter möjligtvis.

Istället åkte jag till hotellet och hoppade i den lilla poolen som svalkade. Ett restaurangbesök hanns också med där jag hört att efterrätterna skulle vara av hög klass. Valet föll på en creme brülé med kladdkaka som botten. Den borde man köra oftare på restaurngerna tycker jag.

En observation här är att det nästan är lika varmt Kl 12 på dan som Kl 22 på kvällen, lite konstigt. Imorgon ska jag testa lite häftigare grejer i parken.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet