Stöd Ukraina

Flys blogg

Torsdag 21 Augusti 2008 - Simrishamn
Resealbum: Amsterdam by Bus

Då rullar vi iväg...

Har ni testat bussresa? Jag har gjort detta tidigare och tycker det är ett bekvämt sätt att resa, visst är det lite drygt att sitta, i detta fallet, en dag i en buss, men man kommer från dörr till dörr och behöver inte tänka på något och man har hela tiden en resguide med sig. Prisvärt är det också! Det bästa är givitvis om man kan utgå i närheten av Malmö, annars blir ju resan längre och kanske inte så effektiv.
Jag valde att utgå från Simrishamn och tog en anslutningsbuss till Malmö som man kunde beställa när man beställde resan. 05,45 startade denna.
Kom direkt till Öresundsterminalen där huvudresan började. Bokat via Scandorama, som är Sveriges största bussreseföretag. Detta var en resa torsdag-söndag.
Bussen var inte fullbelagd så det fanns gott om plats. Vi åkte via Danmark och Tyskland ner till Holland/Nederländerna och till vår destination Amsterdam, där vi kom fram vid 21-tiden. Givitvis var det ett antal stopp på vägen för fika och lunch.
Hotellet var en båt som låg i utkanten av Amsterdam, inget lyxhotell, men funktionellt. Gick shutle-båtar från hotellet in till centrum och cenntralstationen varje halvtimma och dygnet runt (på natten var det kombinerat med gratis buss) och denna resa var gratis och tog 12 minuter. Fungerade mycket bra!
Väl incheckad på hotellet så orienterade man sig i närområdet för att sedan försjunka ned i sömnens värld. För även om man inte gjort något annat på dagen än suttit i en buss så tar det på krafterna...
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
40 veckor sedan
Långa promenader
40 veckor sedan
Kvällen var bäst
40 veckor sedan
Avfärd
40 veckor sedan
Sista dagen
48 veckor sedan