Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Söndag 28 Maj 2017 - London
Resealbum: Weekend i London

Bye Bye Big Ben

Copyright © Bejjan888™

Sista dagen i London.
Efter frukost och sista packningen av alla grejerna, checkade vi ut och lämnade kvar den stora väskan på hotellet för förvaring till dess att vi skulle åka till flygplatsen.

Idag var tanken att vi skulle se på Queen’s Life Guard Changing, som äger rum på Horse Guards Parade alla dagar i veckan kl. 11:00, utom söndagar då det sker kl. 10:00. Här löses den ”gamla” vakten av mot den nya genom en kort ceremoni och antalet ridande livvakter beror på om drottningen är i Buckingham Palace, eller inte. Men lite oväntat hade vaktbytet flyttats till kl. 08:00 denna dag (vi hade inte kollat schemat så noga) på grund av en löpartävling, Vitality Westminster Mile 2017, som ägde rum precis utanför Buckingham Palace idag.

Det var avspärrningar runt större delen av Buckingham Palace och givetvis hade själva vaktbytet framför slottet (Changing of the Guard) också ställts in. Så vi hade lite otur där… men nästa gång ska jag planera bättre och hinna med Queen’s Life Guard Changing och Changing of the Guard.

Efter att ha missat allt detta gick vi över Westminster Bridge och fotade Big Ben och sedan gick vi till London Eye. Vi hade ju köpt biljett med så kallat ”Fast Track”, i tron om att man skulle få göra just det – gå före i kön. Men icke! Den biljett som man fått mejlat till sig var man tvungen att köa på plats för att lösa in mot biljetter som sedan kunde användas i kön till själva London Eye. Så efter att ha köat i cirka 45 minuter för att lösa in den printade biljetten hemifrån, fick vi en tid (en timme framåt) när vi var välkomna att ställa oss i ”Fast Track” -kön. Alltså så himla opraktiskt… och för att inte säga turistfälla. Jag lovar det hade gått fortare utan att ha köpt ”Fast Track”… nåväl. När det blev tid för oss att ställa oss i kö, först då fick vi gå före alla andra i kön… Men så himla märkvärdig var det ju inte att åka ett varv i London Eye. Men, been there done that…

Nu började det bli dags att hämta väskan och ta oss till Gatwick Airport igen. Väskan hämtades på hotellet som vi bott på och vi tog oss till Victoria Station. Med hjälp av Gatwick Express tog vi oss ut till Gatwick Airport och checkade in. Nu hade vi några timmar att slå ihjäl, så vi passade på att äta och surfa slut på den sista EU-surfen (som vi till slut lyckats köpa några dagar innan). Ovanligt många flighter var markerade som försenade på skärmarna och i efterhand har jag fått reda på att det berodde på stora dataproblem hos British Airways. Men varför påverkades även alla icke British Airways-flighter av förseningar? Tydligen hade vårt flyg med Norwegian landat på utsatt tid men blivit stående på plattan och inte fått köra fram till gaten.

Vårat flyg skulle ha avgått kl. 20:30 och landat 23:50 på Stockholm Arlanda Airport, men på grund av förseningen så blev det försenat drygt en och en halv timme.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan