Stöd Ukraina

Hansiaxelssons blogg

Lördag 26 Oktober 2019 - Istanbul
Resealbum: Istanbul 2019

Bussturen

Idag är det lördag. Vi ska på bussutflykt.
Vi startar klockan 0830 trixande mellan parkerade bilar uppför Piyer Loti Caddesi, tills det inte går att komma fram för en dubbelparkerad bil. Chauffören tutar och efter ett tag kommer det ut en herre som tydligen äger bilen. Han undrar vad problemet är. Återigen tjafs. Han vill inte flytta på sig! Serhat och vår chaufför går ut och till slut kör han argsint fram och parkerar på tvären! Mer bråk och till sist kör han iväg runt hörnet och försvinner.
Istanbul har 18 miljoner invånare, så det är trångt överallt. Alla vaknar kanske inte på rätt sida heller:)
Nåväl, vi fortsätter genom gamla sta´n vidare genom Taxim och över hängbron till den Asiatiska sidan där vi stannar på Beylerbeyi-palatset. Det är mycket trafikpoliser i området och Serhat lägger märke till att det cirkulerar civila vakter. Det visar sig att President Erdogan är i grannhuset.
Palatset i sig var bland det finaste och mest utsmyckade jag sett. Helt otroliga målningar från golv till tak. Handgjorda kristallkronor överallt. Detta var väl värt ett besök.
Vår lunch intar vi under fri tid i Kadiköy, en bit söderut. En stor del av de 18 mille turkar verkar vara här.....
Sen tar vi färgan tillbaks till Gamla Sta´n. Vi har även besökt en läderhandel under dagen. Hade tänkt mig en skinnjacka men de är allt för dyra.
Den första prislappen gäller inte, det är den andra som gäller....och det är ändå inte den som gäller, utan det går att få viss rabatt...och det är ändå inte det som gäller för man kan också förhandla sig till ett bättre pris.

///Anne o Hans
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Brandlarm och flygplatskaos
38 veckor sedan
Rundvandring på Guinness
38 veckor sedan
Kilkenny Castle och Hurling
38 veckor sedan
Ring of Kerry
38 veckor sedan
Cliffs Of Moher
38 veckor sedan