Stöd Ukraina

Legustas blogg

Lördag 15 Maj 2010 - Bursa

Bursa info

Bursa är känd som "gröna Bursa", och finns på de nedre sluttningarna av Uludag (Mount Olympos i Mysien, 2543 m) i Marmara regionen av Anatolien . Rubriken "Gröna" i Bursa kommer från dess trädgårdar och parker , och naturligtvis från att det är mitt i en viktig frukt växande region. I Bursa det några saker du inte bör missa. Först av allt du är i hemlandet för de läckra "Iskender kebap", en av de bästa rätter från hela världen - känd turkiska köket . De kanderade kastanjer (Kestane Sekeri) är en specialitet desserter och har en oförglömlig smak. Persikorna i Bursa är unika. När det efter något att köpa, Bursa är ett centrum för silkeshandeln (sedan första silkes kokongerna kom hit med husvagnarna av Sidenvägen ) och handduk tillverkning. Det är också hemland till det kända turkiska folklore siffror Karagöz och Hacivat marionetter teater.

På grund av att det är den första Osmanska huvudstaden, är Bursa mycket rik på religiösa monument, moskéer och gravar (Turbe), bad . En av de platser som skall ses i Bursa är Yesil Cami (Gröna moskén ), med sina snidade marmor dörröppning som är en av de bästa i Anatolien . Det är en utstuderad och betydande byggnad i den nya turkiska stilen. Mittemot är Yesil Türbe (Green Tomb ), som i en grön trädgård med en förtrollande yttre dekorerad med turkos kakel. Nära graven, det Medrese (gamla teologiska skolan) nu hus komplexa den etnografiska museet som verkligen förtjänar ett besök. Yildirim Beyazit moskén är viktigt eftersom det är den första en byggt i nya ottomanska stil och åtföljs av Emir Sultan moskén som ligger i en lugn miljö. Provinsen är dekorerad med dessa monument, som var och är ett mästerverk. Här är de Ulu Cami (stora moskén ) byggas i Seljuk stil med imponerande kalligrafiska vägg dekorationer. Den Orhan Gazi moskén , den "Hisar", en attraktiv del av provinsen, det mausoleum från Osman , grundaren av Osmanska riket , och hans son Orhan Gazi är andra viktiga platser att besöka. Den Muradiye Complex har en härlig vy med sin moské och gravar viktiga karaktärer från ottomanska eran och deras plattor och charmiga dekorationer överklagande till turister. Den ottomanska Museumet erbjuder en livlig utställning av den traditionella livsstil osmanerna .

När det gäller souvenirer, bör du besöka Skyddade Bazaar, "Bedesten", eller Koza Han, en attraktiv Ottomanska byggnad med sin arkitektoniska stil och även ett centrum av siden handeln. Det är säkert att Bursa kommer att ta tid för dig att se och lägga till några fler härliga upplevelser att dina minnen.

Muradiye
Muradiye är begravningsplatsen för många osmanska sultanerna och Prinsen som är begravd i en poetisk trädgård i skuggan av 1,000 år gamla plataner. Bredvid denna vackra kyrkogård är den 15: e århundradet Muradiye moskén, också värt ett besök.

Osman-Orhan
De två mausoleum tillhör grundarna av den osmanska staten, Osman Bey och hans son, erövrare av Bursa, Orhan Bey. De är belägna i en terrass med en magnifik utsikt över Bursa och därefter.

Ulu Cami
Detta, "moskén" Grand ligger i kommersiella centrum av staden, bredvid den täckta basaren och silke tillverkare basaren (Koza Han). Byggd i slutet av det 14th århundradet, Ulu Cami är ett intressant exempel på tiden före den klassiska osmanska arkitekturen. Det är värt ett besök med sin fontän inuti och dess predikstol som anses vara ett mästerverk på trä.

Yesil
Stadsdelen kallas Yesil (grön) är och viktig del av staden med dess turquise färgade moské och inre mausoleum som byggdes under den Sultan Mehmet's period. Graven Mehmed är inne i Yesil Türbe. Mehmet Jag anses vara den andra grundaren av den osmanska staten som han återupprättade riket efter invasionen av mongolerna styrs av Timur Lenk i 15: e talet. Den Yesil Türbe är attraktiv med sin keramik, inredning och snickeri på sina dörrar. Den lilla moskén tvärs över mausoleum är ett utmärkt exempel på marmor utförande och kakel. Den Yeþil moskén kallas "Juvelen i Bursa" på grund av dess skönhet, både inne och ute.

Andra sevärdheter i Bursa
Koza Han (Silkes producent Bazaaren) och den täckta basaren, inklusive Bedesten måste ni besöka när ni är i Bursa. Du kommer ångra dig efter ett besök till dessa platser även om du är fast beslutna att inte spendera ett öre i Turkiet!

Hammam
Om du har tid, gå till turkiska bad i Çekirge och överlämna dig själv till en "expert av meddelande och rengöring", "tellak" om en man, "natir" om en kvinna. När du reser, kommer ni att säga, "Jag har aldrig varit så ren i mitt liv!" Något ni kommer att trivas i Bursa är varm, mineral-rika källor, med de flesta av hotellen i denna provins har termiska bad faciliteter. turkiskt bad (hamam) är bra ställen som bör besökas i Bursa. Eski Kaplıca från den Ottomanska eran dvs 1360-1389 (en gammal springkälla) i Çekirge distriktet är den äldsta i provinsen. Karamustafa Pasa Baths är kända, och skryta som den bästa heta.
Andra sevärdheter är de Yildirim Bayezit moskén, Emir Sultan och Orhan moskén.

Omgivningen:
Uludag är den största och mest berömda vinter- sport och skidåkning centrum i Turkiet . Det är 36 kilometer från Bursa och lättillgängligt med bil eller kabel-bil (Teleferik i turkiska ). Området är också en nationalpark och är värt ett besök när som helst på året. Boendet är av hög kvalitet vilket ger möjlighet att njuta av berget, med ett utbud av underhållning och sportaktiviteter . På väg upp Missa inte den 600-årige vanligt träd.

Mudanya är en badort stad med fina fisk restauranger och nattklubbar, så du kan ha en trevlig semester där. Den gamla järnvägsstationen fungerar nu som ett charmigt hotell.

Zeytinbagi (Trilye) är en stad med typisk turkisk arkitektur och lay-out. Det finns hav buss-och färjeförbindelser med Istanbul .

Gemlik (27 km norröver), är en annan badort med en bred sandstrand. En av de bästa olivoljor av Turkiet kommer från denna stad. Staden hade en stor betydelse för kristna på grund av Ecumenic råden och sett många civilisationer som har satt sina spår över hela landet. Denna stad är känd för sina unika plattor och har varit centrum för plattor i 16-talet. Iznik plattor var grundläggande dekorativa inslag av Seldjuk och ottomanska arkitektur . Den turkos-kaklade Yesil moskén och Nilufer Hatun Imareti är bland de islamiska arbetar i staden.

Källa: http://www.allaboutturkey.com
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet