Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Lördag 28 April 2012 - Montana

Boulder Valley - där "Mannen som talar med hästar" spelades in...

Copyright © Bejjan888™

Efter frukost och utcheckning blev det fotografering. Vi tog oss ner till Deer Lodge centrum och jag hittade ett fint ställe intill en järnvägsvall med Rocky Mountains i bakgrunden - jättevackert! Många bra foton blev det. Och solen hade bestämt sig för att kika fram en stund också.

ven om solen sken så var det kallt ute. Så vi hoppade snabbt in i bilen igen och fortsatte på I-90-East mot Big Timber. På vägen dit passerade vi Butte, Whitehall och Three Forks med ofattbar vacker natur, slättlandskap och bergsmassiv om vartannat. Den sträckan representerar hela Montana skulle jag vilja påstå! Så vacker och fängslande natur med färgskiftningar som bara finns där... I Livingston stannade vi till för lunch. En Blueberry Pancake fick det bli. Jag och min reskompis delade på en normal portion och vi blev båda proppmätta. Hur orkar man äta en sådan portion själv?

Sedan bar det av mot Boulder Valley. GPS:en föreslog en annan väg än den vi planerat som skulle vara snabbare, så vi chansade och tog den väg som GPS:en ville. Nu efteråt så skulle vi aldrig ha gjort det, för den vägen gick INTE snabbare... men det är lätt att vara efterklok! Vi kom in på en smal liten väg som slingrade sig fram bland berg och dalar och inte direkt lämplig för den stadsbil vi hyrde. Bitvis var det tjällossning och på slutet av vägen var den så dåligt hyvlad att det knappt gick och köra! Men till slut (efter många svordomar och hot mot stackars GPS:en) kom vi fram till en asfaltsväg.

Äntligen var vi på Highway 298 och efter bara några minuter kom vi fram till Engle Ranch. För oss inbitna Mannen som talar med hästar-fans vet att det här är den ranch som filmen Mannen som talar med hästar spelades in, för drygt 15 år sedan. Både the Creek House och det vita huset som familjen Booker bodde i, syntes från Highway 298. Vi pratade med Mrs. Engle som äger ranchen och frågade om vi fick fotografera lite. Eftersom det var vår och korna höll på att kalva, så fick vi inte gå till över bron och fram till the Creek House, men annars fick vi gå runt och ta kort. Mrs. Engle berättade även lite kort om olika scener och var på gården de spelades in. Lite kul filmkuriosa för er som inte vet - det vita huset som familjen Booker bodde i, byggdes enbart för filmens skull. Det består i princip av fyra väggar och ett tak. Inga scener spelades in inne i huset, utan detta gjordes i en studio. Idag använder familjen Engle huset som ett förråd, mer eller mindre och huset håller på att förfalla. Familjen Engle bor i ett annat hus ett tio-tal meter från det vita huset.
Efter besöket på Engle ranch åkte vi mot Big Timber och stannade för att tanka. I Big Timber ligger "Lazy J Motel" som Grace och Annie bor på i filmen. I verkligheten heter motellet Flying J Motel, tyvärr fanns ingen tid för att leta efter motellet och det fanns inte med i GPS:en heller. Så tyvärr... Men å andra sidan, så körde vi fel när vi skulle ut från Big Timber och kom till Crazy Mountain Museum med en kyrkogård intill. Jag såg direkt att ingången till denna kyrkogård är samma ingång som man använde i filmen när Grace och Annie stannar till vid "Big Horn Battlefield", eller vad man som tittare luras att tro i alla fall. Så lite mer filmkuriosa - scenen där Annie och Grace stannar vid "Big Horn" spelades alltså in i Big Timber och ingen annan stans.

Vi åkte tillbaka till Bozeman och körde sedan söderut mot West Yellowstone. När vi kom fram till West Yellowstone hittade vi ett hotell i utkanten av stan. Eftersom det inte var högsäsong hittade vi boende ganska lätt, annars rekommenderas förbokning av boende i och kring Yellowstone National Park.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
44 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
44 veckor sedan
En gråmulen dag
44 veckor sedan
Shkodër och Krujë
44 veckor sedan
Slapp dag... igen
44 veckor sedan