Stöd Ukraina

Bejjan888s blogg

Torsdag 26 September 2013 - Wyoming

Boskapsdrivning

Copyright © Bejjan888™

Jag och min reskompis var vakna en stund innan väckarklockan ringde, eftersom de tyska tjejerna (som hade sitt rum ovan för vårat) varit uppe och gått under natten och golvet/taket knarrade hela tiden. Det var faktiskt lite jobbigt. Frukost klockan 07.30 för att sedan ge oss iväg på hästarna klockan 09.00. Dagens häst var Jack. En liten engelsk fullblodsvalack. Fux till färgen med fåtal vita tecken.

Idag skulle vi ta hem boskapen (126 stycken till antalet) till ranchen för att kolla deras hälsa och ge dem de årliga sprutorna (minns inte vad de innehöll). Vi fick nu samarbeta på hög nivå för att få boskapen samlad och åt det håll som vi ville. Både vi ryttare och hästar (hästarna var så pass skickliga att de kunde ”tänka” och hjälpa oss ryttare) fick vara vaksamma på utbrytare som ville sticka iväg och gå åt ett annat håll. När vi var tillbaka på ranchen var det dags för lunch. Det serverades bara en massa left overs.

Efter lunch var det dags för Nick att ge sprutor och kolla igenom kalvarna. Eftersom vi var så många gäster nu, så fick de flesta stå och titta på. Det var bäst att låta de som var vana att sköta det här. När man ändå jobbade med boskapen så passade de på att urskilja två kor som smitit från grannen och in till ranchens boskap.

Det gick snabbt och smidigt och när alla fått sina sprutor fick vi driva tillbaka alla djur ut i hagen igen. Klockan var 17.30 när vi kom tillbaka till ranchen igen. En härlig kött-, svamp- och potatisgryta med äppelpaj till efterrätt. Mums!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sjuk hemlängtan
48 veckor sedan
Åter till Dubrovnik
48 veckor sedan
En gråmulen dag
48 veckor sedan
Shkodër och Krujë
48 veckor sedan
Slapp dag... igen
48 veckor sedan