Stöd Ukraina

Legustas blogg

Söndag 16 September 2007

Boktips 2 !

Snabba cash av Jens Lapidus är en fartfylld roman om Stockholms undre värld. Om psykopater, kokain, bordeller, indrivning och rymningar – och om en plats i solen, bland alla stekarna.

Berättelsen kretsar kring en serbisk torped, en chilensk knarklangare och en norrländsk ekonomistudent som vill ta sig uppåt i Stockholms överklassvärld. Kommer antagligen på filmen !

JW är stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara som dom.

Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot dem som satte dit honom, juggemaffian med Radovan i spetsen.

Mrado är underhuggare till Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar. Det enda han kan: att tortera och plåga utan hänsyn.

Dessa tre mäns vägar korsas på ett ödesdigert sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de finaste salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och varför? För snabba cash!
Dela med andra:    

Kommentarer
Gullsing säger:
Den boken måste man ju läsa. Du gav en bra recention av den

Hälsningar "Gullsing"
Postat 2007-09-17 11:00  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet