Stöd Ukraina

Camillas blogg

Onsdag 25 Juli 2007 - Göteborg

Bilsemester i Europa - Alla besökta orter efter vägen!

Två veckor i bil utan någonting bestämt eller förbokat. Det enda mål vi hade var att ta oss till Franrike och helst ända ner till rivieran. Med inköpt kartbok och ett franskt lexikon (ingen av oss kan ett ord franska...) begav vi oss av. Vi hade inte bytt våra trasiga fjädringar, inte kollat oljan och inte luften i däcken eller någon av de saken man bör fixa innan en lång bilfärd... jaja sånna är vi och det gör ju allt lite mer spännande!

AHRENSBURG - Dag 1
(Hotel am Schloss)
Eftersom vi är morrontrötta så tog vi oss inte längre än till Hamburg första dygnet, vilket ändå är typ 50 mil + färjetransporter. Vi bodde i ett ställe som heter Ahrensburg och var väl rätt ok förutom att det var ett dyrt hotell.

HAGEN - Dag 2
(Hotel Lex)
Andra dagen tog vi oss igenom nästan hela Tyskland. Autobahn var en upplevelse som krävde full koncentration, speciellt i ösregn... Vi hamnade i en ganska stor och tråkig stad som heter Hagen och låg ganska nära Köln. Dock letade vi så länge efter ett hotell och en uttagsmaskin som var villig att förse oss med kontanter (de första tre maskinerna vägrade ge oss pengar...) att vi höll på att få bilen inlåst i p-garaget för kvällen.

COCHEM - Dag 3
(Gästehaus Friedrichs)
Denna dag kom vi inte så lång då vi fastnade i en otroligt vacker by som heter Cochem och ligger i Moseldalen. Säga vad man vill om Tyskland med detta var ett ställe som man verkligen vill besöka igen. Vacker miljö med vinodlingar i hela dalen ner mot floden Mosel och många vackra gamla hus.

FRANKRIKE
BRIE - Dag 4
Vi fortsatte längs moseldalen ner till Frankrike via Luxemburg (för att pricka av ett land till på kartan...).
Efter två dar i moseldalen fick den sunkiga kontrasten i norra Frankrike oss nästa att undra om vi inte skulle ha stannat i Tyskland. Vi möttes av öststatskänsla, gråa hus och allmänt sliten miljö. Stället som vi stannade i över natten var dock ganska mysigt och hette Briey. Där letade vi länge efter "Hotell de ville" som det var skyltat till överallt, det var dock en vecka senare vi fattade att Hotell de ville betydde Stadshus...

COLMAR - Dag 5
(Marmotte Relais)
Andra dagen i Frankrike blev dock en helt annan upplevelse när vi kom till staden Colmar som ligger i området Alsace. Nu fick vi återse alla korsvirkes hus som även fanns i södra Tyskland, bra restauranger och massor av vinodlingar. Kvällen som vi var i Colmar var det dessutom musikfestival och riktigt folkfest. Det vimlade av männiksor och i varenda gathörn stod band och spelade allt från dödsmetall till Edith Piaf.

MORTEAU - Dag 6
(Hôtel Contact Les Montagnards)
En liten bergsby som vi hamnade i till slut. Firade midsommar på en kinakrog som var det enda som var öppet när vi väl blev hungriga kom u.

CONDRIEU - Dag 7
(Hôtel Bellevue Les Roches de Condrieu)
Vi stannade på ett ställe som heter Condrieu. Dagen efteråt så upptäckte vi att vi hade hamnat på fel sida av floden då det visst var där byn Condrieu egentligen låg och inte på den sidan vi hade bott där det bara fanns ett hotell, en restaurang och ett bageri...

POINT ESPIRIT - Dag 8
(Hôtel Contact)
Vi bodde på ett hotell som ägdes av en svensk kvinna och en norsk man som var mycket trevliga och tipsade oss att åka till Gordes som var en mysig liten by. Jag råkade beställa en pizza med honung och getost, gott men annorlunda!
Efter att ha åkt i alperna med ett stundvis tjutande däck så hade tjutandet nu gått över till ett konstant läte som inte verkade "gå över". Vi lät bilen vila i ett dygn innan vi beslutade oss för vad vi skulle göra. Dagen efter så gick det inte att åka alls det var bara att ta sig till första bästa mekaniker för att fixa bromsskivorna. Säg det på franska om ni kan... Vi slog upp broms i ordboken och det heter visst fraine... Hittade en jättebra verkstad som fixade det på ett par timmar! Spänningen var olidlig eftersom vi inte fick veta någonting då ingen ville prata med oss eftersom vi inte kunde prata franska.

CASSIS - Dag 9
(Hotell Laurence)
Äntligen nådde vi Rivieran! Bilen är lagad och målet är nått. Vi har sett vinodling, alper, solrosfält nu är det dags för sol och bad! Cassis var en riktig pärla. Superhärlig strand, mysig hamn och riktigt bra restaurangutbud. Vi åt en rejäl skaldjurstallrik som var mycket god. Dock var vi lite stressade och ville vidare österut på Rivieran så det fick räcka med en natt. Rekommenderar verkligen att stanna längre här!

LE LAVANDOU - Dag 10-12
(Hotel California)
Här stannade vi i 3 nätter och det var den härligaste tiden på hela resan. Äntligen kände vi att vi hade semester. Sol och bad, sovmorgon och slippa att dra resväskor. Själva orten var inget märkvärdigt. Kändes som ett charter-ställe men det gjorde oss inget med tanke på att vi rest genom hela Frankrike de senaste dagarna så det kändes rätt skönt att kunna göra sig förstådda igen ;-).

ITALIEN
COMO - Dag 13
(Hotell Albergo Firenze)
Vi hade rätt bråttom när vi skulle hem så tyvärr blev det bara en natt i Italien och det blev i orten Como som ligger allra längst upp mot gränsen till Schweiz. Tydligen är detta ställe populärt och välbesökt av kändisar och människor med väldigt stor plånbok så det var väldigt dyrt. Staden ligger jättevackert vid Comosjön.

TYSKLAND
STEINHEIM - Dag 14
(Hotel Gasthof zum Lamm)
Vi passerade Schweiz men långa bilköer på en dag och nästa övernattning blev i södra Tyskland. Bodde på ett Gasthof med Tyrolerkänsla. Byn var dock inget plats jag kommer besöka igen.

GÖTEBORG - Dag 15
Äntligen hemma. Jag som inte körde förrän vi kom upp till Danmark tyckte att det räckte med den övernattningen i södra Tyskland. Jag tänkte inte på hur långt det är från tyska gränsen till Göteborg.
Det resulterade i att vi körde ca 130 mil på en dag! Gissa om vi var trötta när vi kom hem...
Dela med andra:    

Kommentarer
Andree säger:
Vad underbart det låter att sätta sig i bilen och bara åka iväg sådär med ett ungefärligt mål i sikte. Det är semester det!
Tack för att du lät oss få följa med så här, det var trevlig läsning.
Postat 2008-09-11 15:48  Anmäl
Ivan säger:
En härlig beskrivning. Gratis till nya bromsar - kan ju behövas ibland!
Även om det oftast går i 180 på autobahn.
Ett stort grattis också till Alsace och Colmar. Ett bättre vit vin än en Gewurztraminer därifrån kan du inte få.
Vi får hålla kontakten om hon med alfabetet.
Postat 2008-08-01 00:25  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Pichte
Pichte säger om Camillas bild "Colmar":
Till Colmar vill jag också - sagostaden!
19 augusti 2011 19:23
Resaiusa
Resaiusa säger om Camillas bild "Cochem":
Hej! Mycket fin bild!
1 november 2010 08:23
Nanno
Nanno säger om Camillas bild "Le Lavandou":
Fin bild.... Det ser sååååå skönt ut.
27 november 2007 16:26