Stöd Ukraina

Legustas blogg

Tisdag 25 Maj 2010 - Mudanya

Bila till Mudanya, Zeytinbagi mm

- Mudanya där åt jag den bästa hemlagade pasta annars är staden en badort med fina fisk restauranger och nattklubbar, så du kan ha en trevlig semester där. Den gamla järnvägsstationen och den gamla färjan utgör nu charmigt hotell.

- Zeytinbagi (Trilye) är en stad med typisk turkisk arkitektur och lay-out. Det finns havbuss-och färjeförbindelser till Istanbul.

- Gemlik (27 km norr), är en annan badort med en bred sandstrand. En av de bästa olivoljor av Turkiet kommer från denna stad.

- Iznik (Nicaea) ligger 85 km nordost Bursa, på den östra spetsen av sjön Iznik. Staden hade en stor betydelse för de kristna på grund av Ekumeniska råden, och bevittnade många civilisationer som har satt sina spår över hela landet. Denna stad är känd för sina unika kakelplattor och har varit centrum för tillverkning av plattor på 16-talet. Iznik kakel var de grundläggande dekorativa inslag av seldjukiska och ottomanska arkitektur. Den turkos-kaklade Yesil moskén och Nilufer Hatun Imareti är bland de bästa islamiska arbeten i staden.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet