Stöd Ukraina

Bippen78s blogg

Måndag 21 April 2008 - Monaco

Besök i Monaco

Efter att vi checkat ut från hotellet Albert så gick vi och åt en continental frukost å sen vidare upp till stationen. Vi tog tåget till Monaco. Det tog bara 25 min.

Monaco är en väldigt speciell stad enligt min mening.. Hela staden klättar upp för berget och enorma byggnader trängs. Det mesta ser väldigt lyxigt ut. På gatorna ser man Lamborghini, porsche, Ferrari, Bentley med flera. Kostymklädda nissar som kör runt och röker cigarr i sina lyxåk.

Hamnarna runt är fyllda med lyxyatcher i olika storlekar och modeller.
Vi har gått sjukt långt idag. Å även turistat en del.
Vi tog in på ett av de stora lyxigare hotellen precis vid hamnen. Hotel Miramar "bara" 145 euro per natt.. He he..

Här i Monaco stad håller de för fullt på att bygga upp alla läktare och avspärrningar inför den årliga formel 1 Grand prix som går av stapeln den 25 maj. Vi har gått på vägarna där de sen ska susa fram i säkert 250 km i timmen.

I morgon tänkte vi vara riktiga turister och faktiskt åka med det lilla turist tåget som åker runt praktiskt taget hela staden. Sen funderar vi även på att se om vi hinner med en bussresa upp bland bergen.

Något jag tycker är häftigt här är att i stadens berg går både biltunnlar, gångtunnlar, hissar, köpcentrum med mera... Gångarna inne i bergen är belysta med neonljus. Det impade på mig iaf.. skrattar

Just nu i skrivandes stund vilar vi benen lite på hotellet för att snart ge oss ut och äta middag. Vi ska gå upp till det berömda Casinot och se om vi ser några kändisar.. haahha... om inte annat säkert en hel parkering med lyxåk..

På återseende........
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sista dagen och sjuka!
15 år sedan
God Jul
15 år sedan
Söndag.......
15 år sedan
Åter igen en helt underbar dag här i Thailand
15 år sedan
En underbar dag
15 år sedan