Stöd Ukraina

Fnms blogg

Onsdag 2 Januari 2013
Resealbum: Amazing Africa

Bara början :)

Jambo!

Resan är i full gång och allt är toppen :)
Började i Nairobi med barnhemmet för elefanter, här matas elefanter med nappflaska model xl, inte helt tråkigt. För tillfället hade det runt 14 elefantungar inne som sen får komma ut i parken och bli adopterade av Mammaelefanter.
Hälsade även på i giraffcentret där man fick mata giraffer uppe på en platå, man fick sig även en och annan puss om man ville.

De blev dax att träffa gruppen som ska med ut på äventyr, man kan välja olika etapper av trippen att va med på och vi va bara 2 som ska hela vägen ner till Cape Town på 56 dagar. Gruppen består av folk från Australien, USA, England och Nya Zeeland, toppen :)
Lastbilen är toppen med massor av plats och fönster så man ser allt som man vill.
Kom iväg till Masai Mara där vi bodde i ett camp mitt i parken, utanför tältet fanns det hyenor och ett och annat kattdjur model större jäkligt nice att höra alla ljud utanför tältduken när man lagt sig för att sova.
Ute i parken fick vi se det mesta giraffer, zebror, bufflar, elefanter, hyenor, flodhästar, impalor och bäst av allt 2 geparder som låg och sussade i gräset. Tyvärr kom det en del regn så efter lunch hade alla djuren gått och gömt sig , typiskt.
Vi besökte även en masai by där det bodde 200 pers och 700 kor och en massa getter. I varje hydda bodde det ca 16 pers, knappt trångt.

Skumpade vidare mot Uganda och vi åkte genom en massa små byar uppe i bergen, massa teplantage överallt. Helt logiskt hade varje by ett hotell som låg vägg i vägg med ett slakteri, för det är klart att man vill ha ett köttstycke på rummet :)
Framme på kvällens camp blev det till att resa tältet, käka kvällsmat och hoppa i säng. Utanför tältduken denna natt hade vi flodhästar som kom upp från lake Victoria för att käka gräs, så man va inte helt tyken om man skulle på toa mitt i natten eftersom flodhästar är de djur som dödar mest folk i Afrika (ja okej efter myggjävlarna då).

Idag har vi tagit oss in till Uganda, varmt och härligt och här väntar gorillor och även ett besök i Rwanda :)

Ha det gott alla!

Madde
Dela med andra:    

Kommentarer
Visser säger:
Hej Madde!
Jätteroligt att läsa om din resa.
Ha det så bra och akta dig för flodhästarna.
Andreas
Postat 2013-01-03 16:46  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Namibia, klar favorit!
11 år sedan
Okavango Delta
11 år sedan
Vattenfall och lejon :)
11 år sedan
Underbara Malawi
11 år sedan
Trubbel i Paradiset
11 år sedan