Stöd Ukraina

Flys blogg

Torsdag 10 November 2016 - Bangkok

Bangkok

Dag 3: 161110
Väckning 06,30 och frukost 07,30. Därefter så blev det avfärd med flodbåt från hotellet 08,30 här blev det en tur på ca 2 timmar där man fick se en del av Bangkok från floden samt en del tempel mm. Är ju förtjust i skyskrapor så det blev några foton på det. Efter detta var det besök på templet Wat pho och här finns en buddhastaty som är 45 m lång, och 15 m hög samt täckt av bladguld, som ska symbolisera hans resa till nirvana. Här kunde man också lägga 108 mynt i lika många skålar, så skulle man få ett lyckligt liv… Finns också många andra buddhastatyer samt en av de första massageskolorna i Thailand. De har också Thailands största samling av recept på naturmedicin.
Därefter är det besök på Wat Arun, gryningens tempel.
Lunchen intas på Navy club, som är en restaurang i flottans huvudkontor.
På eftermiddagen blir det buss i ca 1 timme därefter ytterligare en flodfärd, men denna gång bara tvärs över floden, och där väntar en cykeluthyrare och vi får varsin cykel och vi cyklar en runda på ca 1,5 tim med kaffestopp på ett lokalt fik. Det är ett grönområde och park vi cyklar i och det är nästan inga människor där – lugnt och skönt – och lite smått förundrat då Bangkok har ca 15 miljoner invånare och att det finns sådana platser är underbart.
Efter detta bar det tillbaka till hotellet och vi var där ca 18.00. Dusch och egen middag på hotellet därefter. 19,30 tog reseledaren oss med på en rundtur i Bangkok by night.
Tog taxi från hotellet till lebua at state tower som är ett exklusivt hotell med en magnifik skybar på 62:a våningen. Drinkarna var dyra, även om man jämför med Sverige, men det var det värt! Grym utsikt lyxig stämning och bra service. Detta var verkligen ett guldkorn på resan! Därefter tog vi skytrain till Patong för att titta på marknaden och det Thailand är ökänd för – sexhandeln. Blev förvånad att det inte var ”vidrigare” än vad det var, men vi gick o andra sidan bara en kort promenad där och var inte inne på bakgator mm.
Efter detta blev det taxi hem. Taxi i Thailand är billigt.
Tyvärr svårt att sova denna natten också.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfärd
35 veckor sedan
Långa promenader
35 veckor sedan
Kvällen var bäst
35 veckor sedan
Avfärd
35 veckor sedan
Sista dagen
43 veckor sedan