Legustas blogg

Torsdag 21 Augusti 2008 - Antalya

Antalaya Guide

Antalya är beläget i västra Medelhavsområdet. I gamla tider omfattade alla Pamphylia som betyder "den mark av alla stammar". Den mark som verkligen förtjänar namnet eftersom det har bevittnat många successiva civilisationer genom historien. I 1:a-talet i Pergamon kungen Atlas beställde hans män för att hitta den vackraste tomt på jorden, han ville dem att hitta "himmelriket på jorden". Efter en lång sökning över hela världen, de upptäckte denna mark och sa "Det här måste vara" Heaven "och King Atlas grundade staden ge den namnet" Attaleia ". Från och med då många nationer hållit sina ögon på stan. När romarna tog över Pergamene kungariket, Attaleia blev en enastående romerska staden som de stora romerska kejsaren Hadrianus besökte i 130 AD, ett valv byggdes hans ära som nu är sevärd. Sedan kom bysantiner, varefter Seljuk turkarna tog över staden 1207 och gav den ett annat namn, Adalya och byggde Yivli Minaret. Ottomanerna följt Seljuks och slutligen i den turkiska republiken blev det en turkisk stad och en viktig hamn. Antalya har vuxit snabbt sedan 1960 och dess befolkning är 1146109 enligt folkräkningen 1990.

Klimatet i provinsen är typiskt Medelhavet: varmt och torrt i somrar och tempererade och regnigt på vintern. Sunshine garanteras från april till oktober och vintrarna är angenämt mild. Luftfuktigheten är lite hög, cirka 64% och den genomsnittliga vattentemperaturen är 21,5 ° C. Antalya är verkligen en himmelsk plats där sommaren är ca 8-9 månader lång.

Klimatet i Alanya området finns cirka 330 soldagar om året, med varma somrar och milda vintrar. Alanya är en av de mest hälsosamma klimatet i Turkiet. Det bästa klimatet är mellan mars till juni och under september till november.

• Transport
- Busstation (på Turkiska Otogar) 4 km ifrån Antalaya centrum, därifrån kan du ta en buss med A/C till andra orter.
- Dolmus är billigare än både taxi och allmänna bussar.

- Du kan nå Antalya från nästan alla städer i landet och även från små städer.
Antalya har en internationell flygplats som kan ansluta dig till större städer. Den har moderna faciliteter inklusive väntsalar, restauranger, café-bar, och ett shoppingcenter.
PS ! Taxibilarna på flygplatsen tar högre pris än de vanliga bilarna eftersom de har ensamrätt att hämta från flygplatsen!

- När du reser till sjöss, kan man använda Antalya Venedig färjan linje.

Antalya och dess omgivning är en viktig och märklig turistort i mitten på Medelhavskusten med perfekt klimat och utmärkt harmoni av arkeologiska, historiska och naturliga skönheter, hela året. Dagliga turer till omgivande turistområden som Side, Alanya och Termessos finns, förutom längre turer till Pamukkale eller Cappadocia. Professionell turistguide finns.

• Sevärdheter

- City Walls: The Memorial Hadrianus Arch och The Clock Tower är anmärkningsvärt och går tillbaka till Hellenistic era.

- Kaleici: Detta är kärnan i en stad som anammat många civilisationer under tiden. Det är nu återställd och har blivit mest attraktiva turister centrum med hotell, restauranger, shopping och nöjen. Kaleici behåller alla ursprungliga antika turkiska arkeologiska egenskaper. Hamnens småbåtshamn har helt återställd och är väl värt ett besök. Återupprättelsen verksamhet Kaleici vann Golden Apple-priset, den Oscar turism.

- Antalya Museum: En prisvinnande museum och ett av de mest anmärkningsvärda archaeology museer i världen. Det är också det enda museum i Turkiet med ett barns avdelning uppvisar fornlämningar lockande för barn.

- Hadrian's Gate: Detta prydnadsbladväxter Marble Arch konstruerades i 2-talet f.Kr. av romarna för att hedra kejsaren Hadrianus. Det är det mest fantastiska under hela antiken Pamphylia region.

- Kesik Minaret (Broken Minaret): När en bysantinsk Panaglia kyrkan, som senare omvandlas till en moské.

- Yivli Minaret: Detta veckat Minaret av 13-talet byggdes av Seljuks. Dekorerad med mörkblå och turkos kakel, det Minaret småningom blev en symbol för staden.

Karatay Medresesi, Hidirilk Tower, ahi Yusuf Mescidi, Iskele moskén, Murat Pasa moskén, Tekeli Mehmet Pasa moskén, Balibey moskén, Musellim moskén, Seyh Sinan Efendi moskén och Osman Efendi moskén finns andra platser som skall besökas.

"Han" s är Seljuk eller ottomanska härbärgen som arkitektonisk betydelse. Några värda ett besök är de Evdir Han, Klrkoz Han, ALARA Han och slott och Sarapsu (Serapsu) Han.

• Antika städer

- Termessos: Det är en Pisidyan stad med rester av en agora, teater och en Odeon. Den har ett rykte om sig att vara den mest magnifika necropolis på Medelhavet, 35 km nordväst om Antalya.

- Perge: 18 km nordost om Antalya. Ruinerna är spridda på två kullar, teater på en och Akropolis på den andra. Enligt legenden staden byggdes av tre hjältarna från Troja.

- Sillyon: 34 km från Antalya på Alanya riktning. Den ligger mellan Aspendos och Perge och går tillbaka till 4th.century BC.

- Aspendos: Ett av de viktigaste Pamphilian städer. Det ligger på den punkt där Kopru floden möter havet. När en viktig hamn och ett kommersiellt centrum, har ett rykte om att höja de bästa hästarna på jorden. Den Odeon, basilika, galleria och fontäner är sevärd.

• Shopping

Längs den populära Güllük-gatan kan du fynda märkeskläder, både äkta och kopior, till betydligt lägre priser än hemma.
------------------------------ Het tips ifrån RG ----------------------------------------------------
- Antalya, seriös butik med bra priser på diamanter och guld.
Jonb säger:
Vi har just återvänt från Antalya, Turkiet.

En av de saker vi var ute efter var stort, billigt och bra diamantring till min fru, vi äntligen hittat en affär bakom tre berömda valv i Antalya.

Jewelry inte köpt diamanter från Debears, men köpte den råa diamanter från gruvorna, och hade dem ristade i Trykia därför han hade mycket bättre priser än alla andra att vi var med. Jewelry butiken ägaren själv, och på så sätt att betala hyran, vilket leder till billigare priser med honom.

Jag hade också erbjudit sig att en kompis till mig, som är juvelerare. Han har sett diamanter jag köpt, och vill ha ett test order från honom.

Om du vill ha en speciell ring, jag ser affären ta en bild och skicka e-post och berätta vilken typ av kvalitet och karat du vill så han ger dig ett erbjudande. Om du vill ha det så skicka honom med ett FedEx-paket.

Det är lätt att hitta i affären, be taxi efter Hadriansporten, adressen är: Hesapci Sök. Nr 2 Uckapilar Antialya. Butiken ligger bakom hamnen, på høyreside, butik enheter: Urartu AS mattan & jewellry. Tel nr (00 90) 0242 243 69 56 E-post: yilmaz.colkusu @ hotmail.com

Hälsningar från Jon från "Island" (Norge) så bör du få enkla pris. Vi brukar säga att vi är från Island, eftersom vi tenderar att sjunka med mas ang naturligtvis, och vi har till stor del rimligere varor, Norge är ett rikt land.
Källa: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/antalya-serios-butikk-med-meget-gode...
---------------------------------------------------- Tackar -------------------------------------------------------------

Antalya traditionella marknadsområde (çarsi) är bekvämt beläget bara inåt landet från Kalekapisi tillsammans Kazim Özalp Caddesi (tidigare och fortfarande ibland numera kallade Sarampol Caddesi).

Leta efter en staty av Atlas, kungen av Pergamon som Antalya (Attaleia) utsågs. Statyn är bara tvärs över gatan, inre, från sten torn Kalekapisi.

Bakom Atlas är Kazim Özalp Caddesi, en fotgängare enbart gatan trevlig för en promenad och några fönster-shopping.

I det första blocket Kalekapisi finns flera växlingskontor, hjälp om du behöver växla pengar. Shop runt för bästa pris, de kan variera kraftigt.

Annars gatan är vanligt upploppskontroll av kläder och skobutiker, butiker som säljer damernas tillbehör, elektronik, spel och leksaker, och i stort sett allt tänkbart.

När du går från Kalekapisi i det första blocket av Kazim Özalp Caddesi, mer eller mindre till höger (öster) i Atlas statyn är ett gytter av små gränder nära packad med små butiker, mestadels säljer smycken och souvenirer. Detta var Antalya centrala basar för många år stadens främsta marknaden för livsmedel och för allt annat också.

Andra bra shopping och strosa gator omfatta boulevard som går Hadrian's Gate och de smala gatorna i Kaleiçi.

Jag har sökt lite på nätet om billiga rum i Antalaya och funnit dessa:
- http://www.terra-anatolia-house.com Enkelrum från 108.06 SEK
- http://www.sabahpansiyon.8m.com/ (enkelrum med frukost, 120 SEK & dbl rum 140 SEK) (rekomenderat av backpacker's)
- The Keskin 1 Pansyion, med sjöutsikt i gamla staden (Kaleici) i Antalaya. 50 TYR per natt med frukost.
- http://www.hotelkaryatit.com (med frukost) 225 SEK

Ozmen Pansion
Address: Kilicarslan Mahallesi Zeytin Cikmazi No. 5 Adress: Kilicarslan Mahallesi zeytin Cikmazi Nr 5
Antalya Antalya
Phone: 90-242-241-6505 Phone: 90-242-241-6505
Fax: 90-242-248-1534 Fax: 90-242-248-1534
E-Mail: OZMENPANSION@hotmail.com E-Mail: OZMENPANSION@hotmail.com
http://www.ozmenpension.com från 141 SEK

Resenärer från hela världen kommer till Ozmen Pansion mitt i Gamla Kaleci. Alla rum i denna stora, familjeägda expansion är rena och bekväma med fina badrum. Tretton rum har luftkonditionering och resten har fans. A self-service frukost med färsk frukt, grönsaker, ost och marmelad ingår. Det finns en nedre trädgård att njuta av. Takterrassen har en underbar havsutsikt. Men bäst av allt, hittar du personalen mycket vänlig och hjälpsam. Det finns tvättstuga och de kan hjälpa till med flyg-och bussbiljetter. E-post din bokning för att garantera ett luftkonditionerat rum eller att ordna buss / airport pick-up för $ 5. Rooms with fan: Single - $10, Double - $15, Triple - $20, Quad - $25. Rum med fläkt: Single - $ 10, Double - $ 15, Triple - $ 20, Quad - $ 25. Rooms with air conditioning: Single - $15, Double - $20, Triple - $25, Quad - $30. Rum med luftkonditionering: Single - $ 15, Double - $ 20, Triple - $ 25, Quad - $ 30.

Källa:
http://turkeygayguide.tripod.com
http://www.turkeytravelplanner.com
http://www.travelturkey.com/pts.htm
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet