Stöd Ukraina

Waistboys blogg

Torsdag 31 Juli 2008 - Coonoor
Resealbum: Indien

An far man dit an far man hit och an far man i ...

Hejsan!
Mycket att se och langa resor gor att man blir trott ibland.
Efter att vantat pa att natttaget fran Maduarai ska avga sa lyckades vi hitta var vang. Billigt att resa till Coinbatore, 20 kr per person i sovvagn (7 timmar) och 320 km. Dock var det 72 stycken i vagnen utan dorrar och ens badd var som en stoppad brits med flaktar i taket. Vi var trotta sa vi somnade trots allt och anlande till Coimbatore pa morgonen.

Vara tva mal med resan var att se teodlingar och nationalparken. Det visar sig att det inte var sa latt sa vi hyrde efter mycket men en bil till naturreservatet. Nar man satt sig i bilen visar det sig att det blev nagot dyrare an vad som var avtalat. Avgifter for att ga upp i bergen samt extra betalt for att en vag var dalig, men vi betalade aldrig avgifter for bergen sa trotta och irriterade kommer vi slutligen fram till Mudumalai naturreservat.

Val dar hamnade vi pa ett resort. Lite fashinerade blir man nar man ser hur mycket de lagger ner pa fasaden och hur daligt pakostade kranar och duschar ar, men sa ar det har. Takisoleringen lamnade ocksa en del ovrigt att onska.

Vi akte pa ett safari med hoppande ungar i en buss vilket gjorde att endast radjur vagade visa sig. Vi tog ocksa ett privat nattsafari i en jeep for att se lite mer djur. Da sag vi en elefant, flera indiska bison, vildsvin och en pafagel. Sa vi ar nojda med turen till safariet. Efter detta kom vi tillbaka till resorten dar en skoldpadda skulle anses vara snabb. Vi vantade en timme for att fa omelett med rostat brod.

Allt detta hande igar. idag ville vi resa till teplantagen i Coonoor och resa med en smalsparig jarnvag genom bergen.

For att ta oss till Coonoor var vi forst tvungna att ta bussen (2 timmar) till Oothy och sedan aka tag till Coonoor. Nar v kommer till Oothy jarnvagsstation ser vi precis taget avga 12.15. Nasta tag gar vid 15.00 och biljetter kan kopas endast 30 minuter innan avgang. Darfor bestammer vi oss for att ata och kommer tillbaka klockan 14.10 da vi ser att det en gigantisk ko for att kopa biljetter. Biljetterna tar slut 5 personer innan oss och vi blir besvikna och undrar vad ska vi gora nu. Vi forsoker intala oss att vi ar pa semester och jag gar ut for att titta pa taget, da jag upptacker att det finns tomma bas (I varje bas far plats 10 stycken). Da visar det sig att vi kan kopa biljetter till Coonoor om vi ar beredda att betala en reservationsavgift (2 kr per person). Vi skyndar oss att fixa biljetter och hamnar slutligen i Coonoor. Imorgon ska vi fortsatta med den smalspariga jarnvagen med anglok (detta lok ar orginaltag fran borjan av 1900-talet), kopa te och essenser och fa indisk massage. Sa imorgon blir en avkopplande dag i bergen.

PS Nilgiri blue mountain railway ar en jarnvag mellan Ooty och Metupalaiyam ar en smalsaprig jarnvag dar forsta strackan (Ooty-Coonoor) gar med diesellok och resten av resan gar med anglok, detta eftersom stigningen ar sa brant att endast orginalloket kan ga upp har, da det anvander en schweizisk teknik dar drivhjulet fungerar som ett blixtlas.

PS Aven om Ooty ar mer beromd sa ar Coonoor en mycket mysigare stad. Att bo pa YWCA har ar jattefint med utsikt over dalen. Det ar ett gammalt viktorianskt hus med egen teodling och personalen ar mycket trevlig.

PS Vi ska forsoka lagga upp bilder men det far bli senare nar vi har med ratt kablar till internet cafeet.
Dela med andra:    

Kommentarer
Gullsing säger:
Det verkar bli en trevlig resa. Nu ser du, att det finns dom som läser dina bloggar.

Gilla
Postat 2008-07-31 23:07  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemfard
15 år sedan
Regn, regn ater regn
15 år sedan
Avkoppling
15 år sedan
An far man dit an far man hit och an far man i ...
15 år sedan
Laser nagon???
15 år sedan