Flygresor från Göteborg till Aten

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Aten

Flygplatsen i Aten heter Athens Eleftherios Venizelos Airport och ligger 30 km sydost om centrum. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med tunnelbanans linje 3 (enkelbiljett 8 euro).

Det här är Aten

Den grekiska huvudstaden Aten är en av Europas mest populära weekendstäder. Staden har ett mycket hektiskt nöjesliv med många spännande restauranger i stadsdelarna Exarcheia, Gazi och Metaxourgio. Många besöker Aten för att se de många historiska lämningarna, här finns bland annat världsarvet Akropolis, Agora-torget, begravningsplatsen Kerameikos, Hefaistos-templet och mycket mer. Staden Aten har mycket varma och torra somrar samt milda och regniga vintrar. Den bästa perioden för ett besök till Aten är mars – oktober.

Hitta billigt boende i Aten

Det finns en stor mängd hotell i Aten och många är mycket prisvärda. En stor andel av Atens hotell ligger i stadsdelarna Koukaki och Makrigianni. Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 30 euro/natt under lågsäsong november – mars, och från ca 40 euro/natt under sommarmånaderna. Under juli – augusti har stadens lyxhotell få gäster och brukar då ha mycket bra erbjudanden.

Så tar du dig runt i Aten

Det bästa sättet att ta sig runt i centrala Aten är till fots. Inför OS 2004 byggde man bra gångbanor till de mest populära platserna i centrum. Du kan också tacka OS för den mycket moderna tunnelbanan Metro som tar dig lite längre sträckor. En 24-timmarsbiljett ger dig fria Metro-resor för 4 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Aten

De stora köpcentren i Aten är Athens Heart (ligger i centrum), Golden Hall (ligger på Kifissias Avenue) och The Mall (ligger vid Metrostationen Neratziotissa). Den stora shoppinggatan är Aghio Markou. Undvik att köpa något av försäljarna som visar upp sina varor på filtar på de stora turistgatorna, det är olagligt att köpa deras piratkopierade cd-skivor och kläder.

Bästa budgettipset för Aten

Glöm inte att ta med dig ditt studentkort om du pluggar vid ett universitet. Studenter får gratis inträde till de flesta historiska lämningarna, bland annat Akropolis, Agoran och Kerameikos.

Lägsta hittade priser från Göteborg till Aten
Ryanair
14 maj
1 075 kr
Ryanair
6 mar
1 146 kr
SAS
30 mar
1 195 kr
Ryanair
7 maj
1 215 kr
Ryanair
26 apr
1 233 kr
Air France
4 apr
1 239 kr
Ryanair
13 mar
1 248 kr
Air France
4 maj
1 248 kr
Air France
7 mar
1 251 kr
Air France
5 mar
1 251 kr

Om Aten Grekland

Historia
Weekend
Storstad
Nattliv
Romantiskt
Shopping
Aten har lockat besökare i tusentals år men har nog aldrig varit hetare än nu. Du kan ibland hitta mycket prisvärda paket- och rundresor till den grekiska huvudstaden. Här kan du promenera omkring i timmar och ta en paus bland några av Medelhavets trendigaste restauranger och barer.

Karta över Aten

Parthenon, Akropolis
1 / 17
Aten - sockerbitsstaden
2 / 17
Utsikt över Aten
5 / 17
Apelsinförsäljning
6 / 17
Akropolis med vestalerna
7 / 17
Den grekiska Agoran från Areopagen
9 / 17
Erechtheion med kvinnostatyer...
12 / 17
Akropolis i Aten
14 / 17