Zanzibar

Av Eguberg
3 jan. 2017 16:29
Visningar: 3420
Hej! Jag skall 2v till Zanziibar nu i början av Feb 2016, och undrar ifall någon har några mycket mycket bra tips att ge? Jag skall kite surfa en vecka, och har sedan en vecka att göra lite annat. Jag har googlat runt en del, och har såklart lite koll.

För övrigt kanske någon annan som oxå skall dit nu i Feb?

Tack!
Av Botan
7 jan. 2017 17:01
Hej
Vi åker oxå till Tanzania o Zanzibar 31 Januari. 10 Februari åker vi till Zanzibar. Vi kommer bo i Jambiani Paje Bwejuu och Nungwi. Vi panik bokade två nätter på Nungwi då vi insåg att stränderna på öst kusten är proppfulla med alger och mkt blåsiga. Vart skall ni bo o kite surfa? Paje? :)
Av Eguberg
9 jan. 2017 10:13
Hejsan! Amen exakt, i Paje :). Dock ett par nätter 3-5e Feb innan Kite surf vecka, och 12-14e där jag inte riktigt har bestämt ännu! Luktar ju då som att man vill undvika blås o alger de dagarna. Sugen på Stone Town minst någon natt oxå
9 jan. 2017 12:13
Både Jambiani och Paje är supermysiga små byar. Hoppas ni får trevligt där!
Stone Town är också intressant, det går att få guidade turer där så man får se slavhålorna och den gamla kyrkan bland annat. väl värt att gå den!
9 jan. 2017 21:39
Ska du bo i Paje när du kitesurfar? På vilket ställe?
Jag har bott på Zanzibar, i Paje och i Michamvi så kan ge dig många tips om du vill.
Men undrar lite vad du är ute efter, utflykter, boenden eller vilka ställen som är värt att besöka?
Av Eguberg
11 jan. 2017 09:31
Hej! Yes, I Paje med Lapoint (surf Camp) så det all set up. Ifall du har allmänna tips på sköna ställen kring Paje så vore det tacksamt. Sen spendera några dagar i Nungwi, och i Stone Town. Även 1 natt/dag i Dar, så ifall har någon input på endera, igen tacksamt! :)
12 jan. 2017 21:41
Finns en hel del fest i Paje och Jambiani, bl.a. Jambo beach bar, Demani lodge, Coral rock och Coco blue.
Är det lågvatten kan ni hänga vid poolen på Paje by night eller Demani.
Jag rekommenderar en tur till Michamvi för att se solnedgången och ta en drink på Kae funk beach bar.
Om ni inte har ordnat boende i Nungwi är Kajibange bra, en reggaebar och hotell som ligger på stranden.
I Stone town kan jag rekommendera en tur till prison Island för att se jättesköldpaddor, gå till Darajani market och sen bara strosa rundor. För en paus och fin utsikt över hela staden gå till Maru Maru's takterrass och ät eller drick något.
Av Nelssie
13 jan. 2017 09:09
Hej Annajosse,

Du verkar känna Zanzibar väl och tänker därför ber dig om tips/råd om ok. Jag planerar en resa till Zanzibar i juni-juli(typ en vecka) och undrar om du kan ge tips gällande boende (2 vuxna + 2 barn som är 8&11 år) som inte är för dyrt, skulle vilja nåt som har all- inklusive om det finns alt bed and breakfast. Vi vill gärna vara nära stränder så att vi kan bada :-). Vilka restauranger skulle du rekommendera när det gäller lunch/middagar? Vad är "must see" platser mm? Jag gillar att ta en rund i marknader( mat, grönsaker, frukter mm). Vi kommer att flygga dit ifrån Nairobi.

Tack på förhand.
Nelssie
Av Tintani
15 jan. 2017 21:19
Jag älskar Zanzibar men det är viktigt att man läser på lite innan så man vet vad man kommer till. För det första så har vi tidvattnet och tången som styrs av månen och vinden. Jag tycker inget av det stör men det är rejäla skillnader mellan låg och högvatten (ju längre söderut på ön desto mer tidvatten). Med undantag av Nungwi och Stone Town så är man lite hänvisad till hotellet man bor vad gäller mat. Det är inte som på många andra resmål att man har en huvudgata med massa restauranger att välja på. Dessutom är Zanzibar väldigt fattigt. Vet man om detta innan man åker så är Zanzibar helt fantastiskt!
Här finns lite fler tips om Zanzibar: http://cathinkaingman.se/category/resor/afrika/zanzibar/
15 jan. 2017 22:48
Jag ger gärna tips Nelssie :)
Zanzibar är inte så billigt som man skulle kunna tro, så all inclusive är kanske inte det bästa alternativet. Finns många prisvärda hotell, och i princip alla är inklusive frukost.
Och det finns många restauranger att välja att äta på, så det är inga problem.
Personligen så gillar jag östkusten bäst, Jambiani, Paje och Michamvi.
Lite turistigare i norr, så beror på vad ni är ute efter?
I Jozani Forrest kan ni se Red Columbus monkey. Förutom det är det mycket aktiviteter som har med vatten att göra, snorkling, fiska, simma med delfiner eller bara åka ut med en dhow (lokal båt).
Kan rekommendera en tur till prison Island och se jättesköldpaddor när ni är i Stone Town. I town kan ni även gå till Darajani market, där hittar du allt från kryddor till slaktade kossor.
Precis utanför stan finns många kryddfarmer, så en spice tour är att rekommendera om du är intresserad av sådant.
Matmarknaden på kvällarna i fordhani garden är också att rekommendera.
The rock restaurant är väldigt känd för Zanzibar och typ det bild som kommer upp först när man googlar på Zanzibar. Den ligger i Michamvi pingwe och kan såklart vara kul att besöka. Dock ganska dyrt så man kan välja att äta på någon av ställena på stranden istället, ex Upendo eller Pweza.
Det stämmer att det är stor skillnad mellan ebb och flod på Zanzibar, så vissa tider på dagen kan man inte bada eftersom vattnet är så långt ute. Tången däremot beror på säsong, så det är bara vissa perioder av året som det blåser in mycket. I juni-juli borde det inte vara något problem.
Restauranger finns det gott om nästan överallt, i princip vartenda litet hotell (och det finns massor överallt) har en restaurang dit man kan gå och äta oavsett om man bor där eller inte.
Har du fler frågor eller tips på boende är det bara att fråga på :)
Av Nelssie
16 jan. 2017 20:51
Tack så mycket AnnaJosse... :-). vad är det bästa och billigaste alternativet; boka airport transfer service när man bokar boende eller ta en taxi på flygplats?
21 jan. 2017 17:17
Citerat från Nelssie:
Tack så mycket AnnaJosse... :-). vad är det bästa och billigaste alternativet; boka airport transfer service när man bokar boende eller ta en taxi på flygplats?
Skulle inte tro att det skiljer jättemycket. Kan ju va skönt att ha det bokat, men visst är det möjligt att pruta ner lite på flygplatsen.