Work and travel i Australien

25 aug. 2013 12:25
Visningar: 914
Hej!

Som det ser ut nu åker jag till Australien i januari för att resa och jobba lite. Bokar biljetten ner till Melbourne imorgon och har inga planer på att planera en hemresa utan vill stanna så länge jag trivs eller tills jag tröttnar. Någon som åkt som kan ge några bra tips?

Borde jag till exempel boka en hembiljett för att ha något att visa upp när jag väl kommer ner?
Ska jag börja söka jobb redan nu?
Någon bra bank att öppna bankkonto på?
Vandrarhem eller hyra lägenhet/rum någonstans?
Resekassan, hur mycket borde jag ha med mig?

Alla tips och råd uppskattas! :)
26 aug. 2013 16:41
Hej, börja med att kolla några av de gamla trådarna. Många svar finns där.
Av Vmalm1
28 aug. 2013 06:46
Är nog lättast om du kollar runt på olika jobb först. Finns hur mycket som helst! Rekommenderar att du åker med en surf skola från sydney som heter waves surf school. Otroligt sköna o härligt gäng! De tar dig med bil från sydney till otroligt härliga byron bay! Du kommer även se mycket på vägen och surfa på millånga stränder. O det bästa av allt! Lära dig surfa.. ;)
2 sep. 2013 11:13
Bankerna är väl snarlika, men ta en av de stora: Commonwealth, Westpac, National, ANZ... Många har en avgift på att ha ett konto, vilket är trist.

Du kan ju försöka söka jobb nu, men om det är okvalificerade jobb du söker är det definitivt lättare på plats för då kan du gå runt med din CV till olika ställen. Många sätter upp lappar på fönster och dörrar.
Det är lättast att börja med vandrarhem och då träffar du också många andra. Sen kan du kolla efter lägenhet/hus om du vill. Då delar man oftast med många andra. I Sydney t.ex. är det helt extremt, jag blev erbjuden att bo på balkongen i en lägenhet (!) Men hyrorna är också sjukt höga där.
Av Ingride
9 okt. 2013 08:20
Jobb kan du soka hemifran om du har erferenhet eller vill se vad som finns: http://www.seek.com.au
Hyra rum eller dela hus med kan du kolla via gumtree: http://www.gumtree.com.au/s-roomshare/c18511
Tank att aldrig betala for ngt som du har inte sett eller pratat med den personen som ar pa leasen/kontrakten.
Reskassa ar svart att uppskatta, men jag skulle utga fran lagst $100/dag (mat och boende), lite billigare om du lagar mat sjalv. Om du stannar en langre tid i en stad, kanske skaffa en cykel sa att du kan se mera och rora dig friare.