Where to go?

14 juli 2011 20:58
Visningar: 308
Hallå alla Italienfans! Jag är riktigt sugen på att åka ivägg till Italien. Troligtvis så blir det en sommar eller kanske under hösten. Vad är bäst? Jag undar vart man ska åka om man är sugen på sol, bad och shopping? Ni får gärna komma med tips om allting gällande Italien. Kram på er!
Av Annl
15 juli 2011 16:28
Hej,

Mitt bud är Amalfikusten! Det är så vackert där och det finns mängder av små byar att besöka och upptäcka och det är gott och varmt där. Du kan dessutom göra fantastiska utflykter till både Capri, Vesuvius och -förstås - Pompeij.

Vad gäller bad så bör du tänka på att det på vissa ställen på Amalfikusten kan vara svårt att komma till havet på grund av det dramatiska landskapet med stup rätt ned i havet. Kan vara bra att veta och då även ta i beaktande om det finns pool på hotellet.
Av Hkn
18 juli 2011 03:07
Shopping...

ja,det mest mytomspunna stället i hela Italien ligger i Montevarchi i Toscana. Där har Prada en stor fabrik och... (drumroll!) en outlet som man bland fashionistas numera sjunger små sånger om.

Stället heter Space – Lo Spaccio och du ser inte en enda Prada-skylt på utsidan. Dina påsar är från Space och prislapparna och kvittona är från Space men allt i butiken är Prada, Miu Miu, Chuch (ja, skorna) och Car Shoes.

Jag var dit första gången 2008 och sedan dess har jag förstått att behovet av information kring det här stället är aldrig sinande (trust me, jag ser det på besökssiffrorna på min sida).

Är det värt att åka dit? Ja, om du tycker att det är OK att knalla ut från butiken med saker som är nedsatta med 30-70%, så... ja, absolut. Har hela garderoben full med Prada-skjortor som kostat 65-85 €. Och det är tydligen skitbilligt. Prislapparna på vissa väskor och skor får unga, mestadels japanska kvinnor att gå i spinn (nej, jag är inte fördomsfull – jag är bara ögonvittne).

Så vill du shoppa och går loss på dyra skor och väskor, så är det här utan tvekan sacred ground.

Länken? Ja... den kommer här: http://www.guidebook.se/archives/1174

Happy shopping!

:: hkn ::