Visum till Vietnam

28 nov. 2012 12:55
Visningar: 3610
Hej! Undrar om någon vet hur det är med visum till Vietnam, står att man inte behöver visum om man är där mindre än 15 dagar om man har en returbiljett eller bokningsbekräftelse...om vi flyger enkelbiljett till Ho Chi Ming och har en bokning på hotell i Kambodja gäller då det?
Av Hille2
28 nov. 2012 13:46
Nej. Det ska vara en biljett ut ur landet. Ett förslag om ni inte vill flyga både dit och tillbaks är att ta Kambodja först och åka landvägen till Vietnam.
Av Jerker
28 nov. 2012 15:55
Ni skall nog ha en biljett ut ur landet om ni inte söker visum i förväg. OM ni söker visum i förväg behöver du inte ha retur/fortsättningsbiljett... Du begränsar endast tiden du planerar att vara där ..

Kambodja kan du skaffa visa vid vissa gränsstationer, inte alla dock... det krävs foto för visum till Kambodja, så tips är att ta med små foton. (det går ibland att fixa foto på plats, men förutsätt det inte)
5 dec. 2012 08:42
Jag hade tänkt resa genom hela Vietnam och vidare till Laos medd tåg och buss. Det går att åka över gränsen till Laos på så sätt väl? Detta innebär att jag inte kommer ha någon utresebiljett, jag måste skaffa visum i så fall väl? Någon som vet vad det kostar?
Av Hille2
5 dec. 2012 08:52
Har för mig att jag betalade 400 SEK ifjol men jag kan minnas fel eller det kan ha ändrats. Maila ambassaden och fråga. Kolla också upp om du kan lösa visum till Laos vid den gränsövergång du har tänkt dig. Det är inte alla som tillåter det när du kommer från Vietnam och då måste du ha ett visum dit också.
5 dec. 2012 09:05
Okej j det var ju ganska myckte med tanke på att man inte behöver visum om man flyger ut ur landet, då känns det nog mer värt att flyga Vietnam-Laos. Slipper man visum i Laos då också?
Av Hille2
5 dec. 2012 09:46
Nej, du slipper aldrig visum till Laos vilken väg du än tar. Kostar ca 25 dollar vid gränsen men går som sagt även att skaffa i förväg.
5 dec. 2012 09:58
Ja okej då låter det ju smidigast att bara skaffa på plats. Det är inte billigare om man skaffar i förväg ändå väl?
Av Hille2
5 dec. 2012 10:12
Du får bara 15 dagar om du ansöker om visum vid gränsövergångarna eller vid flygplatserna. Det är väl enda nackdelen med att inte betälla ett i förväg. Vill du stanna längre måste du alltså söka ett visum via någon av ambassaderna.
Skulle tro att det blir billigare på flygplatsen än vid gränsövergångarna, där förekommer det inte nån scam vad jag hört som det ofta gör vid gränsövergångar där underbetald personal försöker göra sig en hacka.
5 dec. 2012 10:20
Jag ska vara där en kortare period, men jag tänker nog ta buss eller tåg mellan Hanio och Laos ändå i och med att det inte är så lång sträcka och flygen är dyra. Hur lång tid tar det att skaffa visum till Vietnam ungefär?
Av Hille2
5 dec. 2012 11:54
Sist kom mitt visum tillbaks med vändande post, dvs tre dagar men jag tror de rekommenderar att man skickar det minst tre veckor i förväg
Tänk på att kolla upp att du kan få ett visum vid den gränsövergång du tänkt. Och på att bussarna i laos är väääldigt långsamma :)
5 dec. 2012 18:18
Okej men tre veckor går inte för jag åker dit den 12e. Jag åker dit från Filippinerna där jag är nu så jag hoppas jag kan fixa visum på plats bara istället, det hörde jag från andra att det ska gå. Jag ska ju änå bara vara där i en vecka. Det kanske går utan visum annars om jag har en utresebiljett från Laos?

Okej hur långsamma då, hur lång tid tror du man ska räkna med? Finns det inga tåg eller annat då?
Av Hille2
5 dec. 2012 18:56
Det skulle nog kunna fungera men kolla med flygbolaget först att de släpper ombord dig utan visum eller utresebiljett. Annars borde du kunna fixa ett visum på Vietnams ambassad i Manila.
Hur lång tid bussresan tar beror ju på vart du ska ;) Men oftast är det gamla risiga bussar som kör ca 50 km i timmen, beroende på vad det är för typ av väg, men många vägar är dåliga.