Visum, ambassad, vaccin

27 juni 2013 17:02
Visningar: 268
har planerat en tva manaders asien resa I vinter. planerar att aka till Thailand, laos, Burma och indien. nagon som vet vilket/ vilka visum man behover? kan man skaffa ett for alla eller maste man soka separate visum for alla lander?

nasta problem ar att jag bor I sodra spanien och ambassaden ar I Madrid, kan man soka visum via email eller maste man aka dit personligen?

vilke vaccine behover man? racker det mad hepatit A och hur langt innan maste man vaccinera sig?

nu till roligare fragor... nagon som varit I dessa lander o har tips pa vart man bor aka o vad som rekomenderas att se? vill ha kultur, strand, fest etc :)

tacksam for all tankbar hjalp :)

/ Angelica
Av Hille2
27 juni 2013 19:20
Du behöver inget visum till Thailand om du ska stanna mindre än 30 dagar där. Till Laos kan du köpa visum vid flera av gränsövergångarna. Till Burma kan du fixa visum på ambassaden i Bangkok, var ute i tid. Visum till Indien vet jag inte om du kan söka i något av dessa länder, visumet dit verkar lite krångligt att få från Sverige (se andra trådar i ämnet).
Vet inte riktigt vad du menar med att ambassaden är i Madrid? Är det den svenska ambassaden du menar? Den har du i så fall ingen nytta av då du söker på respektive lands ambassad om du ska söka visum i förväg.