Vill veta allt om Malaysia och Filippinerna!! :-)

6 aug. 2013 20:39
Visningar: 608
Okej, kära ni, vänligen hjälp mig i denna djungel.

I februari 2014 är planen att jag och pojkvännen reser till Asien i 3 veckor ungefär. Planen är att åka Arn-Kuala Lumpur. För att där spendera 2-3 nätter. Förslag på hotell? Saker att göra? Places att äta? Ge mig ALLT smarrigt att veta om Kuala Lumpur. Är 2-3 nätter där lagom??

Senare flyger vi vidare mot Kota Kinabalu på Borneo. Där vill vi bestiga Mount Kinabalu. Hur bokas detta? Priser? Hur länge vandrar man för att nå toppen och sedan komma ner igen?
Därefter vill vi till Turtle Island som ligger österut. Eller finns det något bättre, likvärdigt? Hur mycket kostar en sådan utflykt? Berätta allt.
Vidare tänkte vi kika på orangutanger eller köra en djungelvandring, kanske 2 dagar. Någon som har erfarenhet eller vet. Vad skulle en djungelvandring kosta? Vad får man uppleva? Vad ingår? Eller är det bättre att enbart kika på orangutangerna? Vart är bästa stället att göra det? Pris?
Har någon något annat tips på vad man verkligen bör uppleva i Borneo?

Därefter tänker vi flyga över till Filippinerna. Och här står jag i valet och kvalet. Cebu eller Boracay?? Jag vill ta dykcert här nere, äta god mat, ligga på en nice strand, träffa nya människor, ta någon drink på kvällen, bada och sola. Vad föredrar ni? Om jag väljer Cebu, vilken strand vill man då till? Hotell, matpriser, utflykter, dykfirmor...? Ge mig ALLT om båda ställena! :-)

Min sista fråga; är Filippinerna bäst att välja för dykcertet, eller skulle ni hellre ta det på Borneo? Isåfall, var? Priser?

SUPER TACK PÅ FÖRHAND FÖR ALLA SVAR! :-)
Av Emh87
6 aug. 2013 21:33
Hejsan,

Ska till Sydostasien nu till vintern och kommer avsluta med Cebu 6 dagar och sist Boracay 6 dagar.

Vet inte mycket om det än. Det jag vet är att tumregeln är väl att Boracay är i princip det enda exploaterade stället på Filippinerna. Liten ö med stort utbud av mycket och många turister. Och stranden då som blivit framröstad som en av världens bästa/finaste hit och dit.

Cebu är ju ön/staden med samma namn. Här ska vi bo i Moalboal och lägga mer fokus på dykning och andra utflykter. Vi har dykcert sen hemma, och ta gärna ni det också redan hemma, det kommer ändå ta 3,4,5 dagar att ta det. Lägger onödigt med tid på det och det är inte såååå mycket dyrare hemma i Sverige.

Det är billigt och enkelt att boka flyg däremellan (Manila/Cebu/Boracay) via Cebu Pacific ---> http://www.cebupacificair.com

Att flyga mellan Kuala L och Manila är också enkelt och billigt. Har dock ingen aning om KL...

Alltså, ta både Cebu och Boracay, ta dykcert hemma, läs på om Filippinerna här och på Vagabond! =)
7 aug. 2013 10:11
Hej!
Världens bästa dyksite är enligt många Sipadan på Borneo, det vore dumt att missa att dyka där, det är fantastiskt, sköldpaddor, hajar, stora stim med barracuda mm är garanterat att du ser vid varje dyk där. Man får inte bo på Sipadan så man bor antingen i Semporna på fastlandet eller Mabul som är en jättemysig liten ö, där skulle jag ta cert om jag var du.

Vet att den här medlemmen jobbar där nere som dykinstruktör: http://www.reseguiden.se/minsida/fredrik26021

Jag har även varit på Kinabalu, ordnade det på plats, även orangutangerna i Sepilok, det är bara att åka dit. Har aldrig haft problem med boende.

På Filippinerna har jag inte varit!
7 aug. 2013 10:13
Jag var i Filippinerna 2011, det var en helt fantastisk resa!

Vi bodde ca 1 vecka på den lilla ön Malapascua på Tepanee Beach Resort. Det var en underbar vistelse, personalen väldigt hjälpsam och glad, rena och vackra bungalows som låg på den finaste delen av ön. Detta är ett bra tips om man vill ha en lugn vistelse i några dagar.

Vill man ha mer aktiviteter så skulle jag föreslå Boracay framför Cebu, även om Cebu är spännande. Boracay må vara väldigt turistigt (mest asiatiska turister när vi var där) men det är en fantastiskt fin strand (den långa) och det finns mycket man kan göra. Träffade många trevliga människor och det finns gott om restauranger, klubbar och även lugna platser. På Boracay bodde vi på Dave's Strawhat Inn som är högt rankat på Tripadvisor. När vi var där hade vi lite otur, eftersom dom byggde om en del. Men det var ändå väldigt trevligt, personalen är ett underbart gäng och dom fixade allt som vi behövde. Det ligger inte precis vid vattenbrynet, men å andra sidan var det väldigt tyst på natten.

Ha en fin resa! :)
7 aug. 2013 15:08
Hej!

Ta en titt på detta!
Här finner du priser och info!

http://www.uncletan.com

http://www.river-junkie.com

Jag skulle själv rekommendera att ta erat dykcert nere på Borneo. Sipadan är något man inte bör missa om man tar sig till Borneo. Dykningen är i världsklass! Ni kommer få se massor med sköldpaddor under open water kursen.

Jag jobbar själv på Scuba junkie och kan verkligen rekommendera SJ. Du kan läsa om oss på tripadvisor även följa oss på facebook.

www.scuba-junkie.com

Skulle ni ta er till Mabul och ta erat dykcert se till och boka in Sipadan i god tid. Vi har enbart 7 permits per dag så det är nästan alltid fullt. Så boka det innan.

Skulle rekommendera er att åka till Cebu och ta er ut till ön Malapascua. Det är en paradis ö. Jag älskar ön. Lugn ö med fina och härliga restauranger. Grym dykning dessutom! :)

http://evolution.com.ph skulle jag rekommendera att dyka med och bo med! :)

Hoppas detta hjälper er lite!
Av Theelf
7 aug. 2013 22:14
Då passar jag på att snacka mat - som vanligt:

Jalan Alor - matgatan framför alla i Kuala Lumpur. Här finns allt: malay, olika kinesiska kök, thai, vietnamesiskt, nepalesiskt, indiskt och vad du vill. Billigt, trevligt och fantastiskt gott. Gå hit på kvällen - det är fullsatt och stället att vara på! Testa min favorit: Stingray Sambal.

Ett annat tips är att tillbringa tiden 18:00-19:00 (tiden kring solnedgång) i KLCC parken framför Petronas Towers. I parken, på kaféerna och kring fontänerna framför ingången till KLCC Suria Centret samlas folk från hela världen och många olika religioner. Alla trivs och är vänliga mot varandra. Sällan har jag känt mig i en så internationell atmosfär vilket fick mig att tänka: - Hur svårt kan det vara egentligen?

Hälsar,

TheElf
5 apr. 2014 10:01
Hej Barajennan

Vi funderar på att göra en liknande resa som er mellan den 25 dec och 18 januari 2015. Så jag skulle vilja veta hur det var. Tips på boende och vart dykningen var bra, bra dykcenter osv. Vi funderar dock på att flyga till Manila, börja i Corun för vrakdykning sen vidare till Cebu och Boracay och sen ta oss till Kuta kinbalu för bergsbestigning och djungeltur. Sen ut till Mabul och sipadan och avslutningsvis flyga till Hongkong.

Hur var Kuta kinabalu och besteg ni berget, blev det en djungeltur? Många frågor=)

Tack på förhand!