Tips kring resrutt Filippinerna??

Av Emmalmw
28 maj 2018 15:35 (redigerad)
Visningar: 324
Jag och en kompis planerar en backpackerresa med start i slutet på 2018. Planen ät att vara i Filippinerna runt 15 feb -15mars. Har kollat på flyg från Ho Chi Minh till Manilla, men funderar på hur en resrutt i Philippinerna kan se ut. Tanken är att stanna i 30 dagar (maximera tiden helt enkelt)

Kollat lite på Bohol/Panglao, Siquijor, Malapascua, Boracay, Palawan (Puerto Princesa, El Nido och Coron). Hinner man alla dessa ställen utan att stressa under en månad?

Funderar på om man kan flyga Manilla-->Caticlan och sedan ta sig till Boracay

Flyga Caticlan --> Cebu
Sedan upp til Malapascua på något sätt och sedan tillbaka
Åka färja Cebu-->Bohol/Panglao/Siquijor och tillbaka

Flyga Cebu --> Puerto Princesa
Sedan landvägen upp till El Nido samt utforska Coron

Efter det är väl tanken att flyga tillbaka till Manilla för att resa vidare till Malaysia. Var kan man flyga ifrån då? El Nido? Vad är era bästa Filippinerna-tips?

Ursäkta ett rörigt inlägg! Ser fram emot att höra era resrutter och andra tips om Filippinerna!
28 maj 2018 20:08 (redigerad)
Anpassa resan och avsluta resan i Filippinerna så att ni kan flyga till Malaysia från antingen Cebu eller Kalibo (i närheten av Boracay), på så vis slipper ni en "onödig" resa till Manila.
Av Emmalmw
28 maj 2018 20:37
Tack för tipset! En anledning till att vi gärna vill flyga från Manila är för att min kompis ska flyga hem till Sverige medan jag vill resa vidare. Sverigeresan är billigare att resa från Manila vad jag vet :)