Vigsel på Samos

15 feb. 2014 13:38
Visningar: 748
Vi vill gärna gifta oss när vi åker till Grekland på sensommaren. Vår plan är att boka en resa till Samos, men nu undrar vi om det finns möjlighet till vigsel just där?
Enligt Svenska Kyrkans hemsida så verkar det som att de bara har möjlighet att viga par på vissa ställen men inte just på Samos :(
Finns det någon som har erfarenhet av detta? Vi kan även tänka oss vigas borgerligt hemma i Sverige innan avresa och sen "bara" ha en cermoni i Grekland.

Tar tacksamt emot alla tips!!
15 feb. 2014 18:06
Hej

Om jag förstår det rätt måste vigselförrättaren vara ackrediterad för att vigseln skall gälla i Sverige. Min son vigde sig här i Kenya före jul men hade önskemål att viga sig på stranden till Indiska oceanen. Detta gick inte eftersom endast ambassadören uppe i Nairobi kunde utföra giltiga vigslar här i Kenya. Så fick det bli och sedan höll vi en jättetrevlig ceremoni på stranden i Diani söder om Mombasa.

Peo
Av Janli
22 feb. 2014 15:18
Du kan maila till Vice Mayor - Amirsonis Konstantinos mailadress (Logga in för att se e-postadress) Han tror jag kan genomföra en borgelig vigsel eller så vet han, vem som kan hjälpa er.

https://www.facebook.com/grekiska.samos

Lycka till