Vad göra på Samos?

Av Memmaz
23 mars 2015 22:56
Visningar: 10626
Hej!

Vi åker till Samos en vecka i början på juni och undrar kort och gott om det är någon som har några bra tips på vad vi definitivt bör göra när vi är där?

//Emma
Av Memmaz
24 mars 2015 21:49
Tack Sierra!

Något ställe som du absolut tycker vi ska stanna till på? Restauranger, stränder osv?
Av Zahide
28 mars 2015 11:22
Kör upp till Manolates - en mysig bergsby.
Av Sierra
31 mars 2015 09:43
Ok.

Votsalakia ligger i den sydvästra delen av Samos ganska långt från Manolates (på öns norra sida) som nämnts ovan men om ni hyr bil så är Manolates värd ett besök.

Inte långt från Votsalakia, några km västerut, har du en fin sandstrand som heter Psili Ammos West. Den kallas även Chrissi Ammos. http://www.reseguiden.se/forum/bilder/chrissi-ammos-votsalakia-samos-grekland-392453

Ytterligare några km västerut ligger i mitt tycke öns finaste strand, Limnionas Beach.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/limnionas-beach-samos-grekland-461610
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/limnionas-beach-samos-grekland-461607

Någon typ av fordon är ett måste om man inte vill ligga still vid sitt boende.
Av Maolhv
22 juni 2015 10:08
Hej.
Vi, jag o frun, kommer att boka resa till Samos inom nån dag för att åka inom några veckor o har några funderingar:

Vi tänker hyra fordon ett par tre dagar. Hur är de mindre vägarna på Samos? Körbart med personbil utan att förstöra bilen eller lämpligare med annat fordon?
Hur funkar det att hyra moped på Samos med B-körkort? Jag har läst om M eller AM-kk krävs men att lite olika gäller hos olika uthyrare..?
Vart är "bra" bo om vi vill ha lite liv o rörelse runt oss o gärna nån strand för de dagar vi inte kommer titta omkring på ön??

Med vänlig hälsning/ Magnus
Av Sierra
22 juni 2015 10:48
Magnus,

Vägarna på Samos är bra med förhållandevis lite trafik. Det är inga problem att hyra moped, mc, scooter eller bil med svenskt B-körkort.

Som du ser i mina resealbum i länkarna i mitt första inlägg ovan så bor vi i Pythagorion när vi är på Samos. Där har du lite shopping, restauranger och en trevlig hamnpromenad samt många olika boenden till bra priser.

Det finns också en strand i östra delen av byn som heter Remataki Beach.
Av Maolhv
24 juni 2015 16:18
Tack för snabbt svar.

Hur är det att bo i Pythagorion, avseende supermarkets,butiker, restauranger etc. Vi vill inte ha det helt lugnt där vi bor.

Att bo i Pythagorion vs Samos stad?
Av Sierra
24 juni 2015 17:17
Magnus,

I Pythagorion har du ett antal mindre supermarkets och butiker. Restauranger finns det gott om och som jag nämner i mina resealbum tycker jag att de trevligare är i gränderna bakom hamnpromenaden. Du har även barer längs hamnpromenaden där man sitta och avnjuta något drickbart.

Personligen bor jag hellre i Pythagorion än i en Samos stad.....men smaken är olika. Det kanske finns någon annan som svarar på det också.

Vi kanske ses om du väljer Pythagorion...
Av _maolhv
24 juni 2015 19:02
Tackar, då vet vi ännu lite mer Ja, vi kanske syns, så men vi blir isf på Samos i bara en vecka i slutet på juli. Ska läsa igenom dina resealbum o komma till skott ikväll.👍
Av Maolhv
26 juni 2015 02:47
Intressanta resealbum med mkt tips invävd i texten. 👍
Av Yessie
1 sep. 2015 21:31
Hej!
Är det dyrt med taxi från flygplatsen till kampos? Blir det mer prisvärt att hyra bil redan på flygplatsen och ha hela veckan?
Hur är vädret i oktober? Har hittat flygstol 29/9 1599:-men åker ju för att sola och bada, hur solsäkert är det då?
Kan det vara någon fara med tanke på närheten till Turkiet och oroligheterna som råder där nu? Har hört att man inte ska åka till kos och Lesbos pga flyktingströmmarna...
Tacksam för svar:)
Av Sierra
2 sep. 2015 16:58
Taxi på Samos kör med fasta priser, dock har jag inte sett pris till Kampos på deras skyltar. Ormas ligger ju nära och dit kostar det 43 EUR och till Votsalakia 48 EUR så du får räkna med detta som en hint.

Om du skall bo i Kampos är det bra att ha bil. Många tavernor stänger i början av oktober på ön då turistsäsongen upphör.

Vädret är ok men det blir naturligtvis svalare på kvällar då tröja är bra. Du får räkna med lite regn och sol, alltså typisk svensk sensommar.

Det finns och kommer flyktingar till Samos men jag har bara sett ett tiotal under under våra nästan två veckor.
No worries!

Vädret i dag.....om det är intressant: helklart, vind från nordost, brännande sol och ca +30. Vi hade en topp på +35 i måndags.
Av Memmaz
4 sep. 2015 14:10
Citerat från Sierra:
Vädret i dag.....om det är intressant: helklart, vind från nordost, brännande sol och ca +30. Vi hade en topp på +35 i måndags.
Hej :)
Har varit frånvarande från denna tråd eftersom att resan inte blev av då det var tänkt (juni) men på Söndag åker vi! :D

Har försökt att söka runt och kolla efter ställen att hyra fyrhjuling alt. bil på. Vi är ett gäng som åker tillsammans, men jag och min sambo funderar på att ta en dag att åka runt lite på ön och se oss omkring.

Som jag skrev tidigare så ska vi bo på lägenhetshotellet Alexandra i Votsalakia. Adressen är enligt fritidsresors hemsida: Votsalakia, Kombos Marathokampos, Samos, Greece.

Finns det några fina och bra ställen i närheten, med gångavstånd som man bör besöka?
Tips på allt från små badställen, till matställen eller bara allmäna fina platser tas gärna emot :)

Härligt att höra om vädret med tanke på kylan och regnet som dragit in här hemma. Ska bli skönt att få förlänga sommaren lite :)

/Emma
Av Sierra
4 sep. 2015 16:34
Citerat från Sierra:

Det finns och kommer flyktingar till Samos men jag har bara sett ett tiotal under under våra nästan två veckor.
No worries!
I dag var vi en sväng till Samos stad och där finns flyktingarna. Jag vet inte var de transporteras efter att de kommi till Samos men det finns flera hundra i stan och dess närhet. Tragiska människoöden.
Av Anibo
29 feb. 2016 18:27
Hej Emma! Vi har varit på Samos 5 gånger och är våran favorit. Hyr en skoter, fyrhjuling eller bil, vi har alltid en stor skoter, man tar sig runt ön gladeligen på en dag, det finns mycket sevärt på Samos. Du har Efalonistunneln ovanför flygplatsen, en bit därifrån så ligger ett kloster med en kyrka inuti en grotta.
En bit bortom flygplatsen ligger ironius tempel, en utgrävning. Något ni inte får missa är Lukas Restaurang högt uppe i ett berg, kan inte säga exakt var men fråga. Monolates förstås, en fin liten by med ett otroligt torg, men har på senare år blivit sämre när restaurangägarna blivit så näriga att dom nästan släpar in en, men är sevärt bara för trafikens skull.Alla byar är en sevärdighet i sig, Vi har ju Maratokompos som även kallas hårnålsstaden, det förstår man när man kör där. Kirkisberget bakom erat hotell, på 1300m höjd ligger ett nunnekloster, vandra dit upp är en fin tripp, går att köra skoter en bit, sen är det att klättra och vandra, Har ni tur får ni ett glas ozzo av nunnorna. Alla namn är säkert inte rättstavade, men en liten väglednin. Glöm inte att besöka Nicks längst bort på stranden mot Maratokompos. det var lite gran av vad som finns på Samos, men det finns tusentals mer att göra bara man vill och är nyfiken, Lycka till, vi kommer i Juli Samma hotell, Ha det så gott!!!