Resor till Kokkari, Samos

Prisexempel på flyg till Samos

Fynda en sista minuten-resa till Kokkari

Om Kokkari Samos, Europa

Begränsat nattliv
Genuint
Laid back
Stenstrand
Surf
Vattensport

I den lilla badorten Kokkari har du aldrig långt till en strand, taverna eller vacker natur.
Det här är en av de mest populära orterna på grekiska Samos.

Här är hotellen mycket små med en härlig familjär känsla.
Staden ligger vid ett litet näs med Kokkari-stranden på ena sidan och en liten hamn på den andra.
Landskapet runt staden är mycket vackert med berg, kristallklart vatten och grönskande vin- och olivodlingar.

Stranden i Kokkari är ofta fylld av vindsurfare på grund av de nordliga vindarna. Men en kort promenad tar dig till den mer skyddade Lemonakia-stranden.

I hamnen finns en trevlig promenad där du kan ta en matbit eller en kaffe på någon av uteserveringarna.
Här i Kokkari finns några trendiga barer och diskotek som lockar ungdomar under högsäsongen.

En lagom dagsutflykt är att se öns berömda världsarv som ligger en mil söderut. Här finns bland annat Heraion-templet och en 2 500 år gammal tunnel.

Vilken taverna eller bar du än stannar till vid så bör du prova något av de lokala vinerna. Ön Samos är berömd över hela världen för flera olika typer, bland annat de söta dessertvinerna. Att man producerar bra vin är inte så märkligt, det var nämligen spritguden Dionysos själv som lärde öborna den här konsten – någon gång i den mytologins forntid.

Mer om Kokkari, Samos

Grekland Cecber, 2 juli 2015
Updaterad av Cecber för 7 år sedan
0
Jag och vår dotter (16 år) åker till Kokkari i juli och jag blir jätteglad om du vill dela med dig av dina guldkorn från Samos och speciellt då från Kokkari. Tack för det :)

Kokkari, Samos

Grekland Mkrans, 13 juni 2013
Updaterad av Mkrans för 9 år sedan
0
Hej alla glada! Har recis bokat en vecka till Kokkari på Samos. Vi ska bo på Archangelos Village, någon som bott där eller som har några bra tips på bra restauranger eller annat i Kokkari?

GOAL BAR, Kokkari, Samos

Grekland Juhas, 29 dec. 2006
Updaterad av Juhas för 16 år sedan
0
Hi all Samos lovers. I am searchin for people, who has visited Samos and the village of Kokkari. My favourite place there is the Goal bar. If you have visited Kokkari, please check the pictures at my site and sign the guestbook, if you regonize the Goal bar. http://www.kolumbus.fi/juha. ...

Votsalakia på samos

Grekland 636363, 29 juni 2020
Updaterad av 636363 för 2 år sedan
0
Hej. Är det någon som vill ge lite tips om denna ort. Funderar på 2 veckor någon gång framöver och undrar om utbudet i restauranger mm räcker till för detta eller orten Kokkari som jag tror är lite större är att föredra?

Samos eller Kefaloni

Grekland Serafina, 15 nov. 2018
Updaterad av Serafina för 4 år sedan
4
... men vart ska vi fara då???? Vi tittar på Samos Kokkari eller Kefalonia Lassi?? Kan någon råda och tipsa oss . Vi gillar god mat ,ständer och pool liv. Kan tänka oss hyra bil någon dag men vill inte behöva ha bil för att ta oss. Vi ska inte partaja men det klart ungdomar i 17-24 år vill ...

Samos i början på augusti

Grekland Klara_maria, 16 apr. 2018
Updaterad av Klara_maria för 5 år sedan
5
... är outhärlig. Just nu är tanken att bo Kokkari då det verkar väldigt mysigt och genuint. Vi är inte ute efter fest men en drink på en trevlig bar på kvällen är ju aldig fel. Någon som bott på La Plage eller på Kokkari beach? Detta då jag funderar på något av dem som boende. Eller ...