Vart ska vi?

Av Vicci
13 feb. 2015 01:35
Visningar: 1079
Hej!
Jag och min man har planer på att resa till Grekland. Men vart ska vi åka?
Vi är 26 och 27 år. Vill ha en fin vit strand med turkost/blått vackert hav. Gillar grekisk mat (vem gör inte de?) :) föredrar de lugna mysiga framför partykvällar.
Tänkt att göra lite utflykter men mest slappa på stranden och se naturen..
milos, skiathlos har vi kikat på...men mer tips på andra fina stränder/öar/platser?

Vore verkligen jätteglad för tips :)

/ vicci
13 feb. 2015 14:21
Jag rekommenderar också Elafonissi på Kreta, ligger längst i sydväst. Där är jättevackert, men är en timma eller två ifrån Chania, där man ofta bor ifall man åker på charter. Går att hyra bil eller moped och åka dit. Jag har åkt moped dit fyra gånger.
Bor ni i Platanias eller kring där så finns det gott om restauranger som både apollo och ving rekommenderar. Där är inte en massa festande heller.
Googla även Balos Bay på Kreta ;) Mvh
Av Desires
13 feb. 2015 18:49
Javisst är Kreta väldigt fint och lagunen Balos på Kreta är helt fantastisk! (//www.desires.se/#post54) Men jag själv tycker inte att vare sig Platanias eller Agia Marina ser så där genuint pittoreskt grekiskt ut, som jag gärna vill ha när jag reser till Grekland.(Men Chania gamla stadsdel är mysig o mer "grekisk")

Håller med Canada om att Spetses är en jättefin liten ö! Det finns så många vackra grekiska platser, men en av dem jag uppskattar mest är Mamma Mia-ön Skopelos! Åker ni dit tycker jag ni ska bo i den mycket söta lilla orten Skopelos - myllrande trånga gränder och de typiskt grekiska vackra vitkalkakade husen med målade fönsterluckor.....och prunkande bouganvillas utmed väggarna!

EN nackdel med att bo i Skopelos fina by är att du inte kan bada här, men det går bussar till alla kringliggande vackra stränder, eller så hyr ni bil/vespa. Besök olika stränder, samt upplev miljöer från filminspelningen, t ex Agios Ioannis sto Kastri (kyrkan där de gifte sig i filmen) den känns väl igen från filmen Mamma Mia! Den lilla kyrkan ligger 6 km öster om Glossa. (Även Glossa är en väldigt gullig grekisk by, som är sevärd!)

Vill du se mer foton från vackra ön Skopelos, kan du kolla här http://www.desires.se/#post91
Av Vicci
13 maj 2015 01:35
Tack för svaren :) men har inte bestämt mig än vart vi ska hehe.
Vi funderar lite på skiathos/skopelos..kan man lätt åka mellan öarna med båt om man vill besöka båda öarna? Finns tavernor och många badplatser om man nu hyr skoter/bil?
Thassos
kan den passa in på de "önskemål" o passa oss tro?
Naxos är vi också lite inne på o ska kika lite mer om detta fantastiska ställe.
Amorgos (hur de nu stavas?) :) ska vara fint med?

Vi åker i Augusti så snart dags att börja planera in mer o boka den första greklandsresan...spännande!
Av Mipec
13 maj 2015 13:49
Citerat från Vicci:
Tack för svaren :) men har inte bestämt mig än vart vi ska hehe.
Vi funderar lite på skiathos/skopelos..kan man lätt åka mellan öarna med båt om man vill besöka båda öarna? Finns tavernor och många badplatser om man nu hyr skoter/bil?
Det går flera båtar per dag mellan Skiathos, Skopelos och Alonissos (vad jag minns tar det ca 2 timmar med bilfärjorna, kanske lite snabbare med snabbåtarna). På alla öarna är det gott om badplatser, men klapperstensstränderna dominerar framför allt på Skopelos och Alonissos. Vid de alla badplatser jag varit på dessa öar har det funnits tavernor (och solstolsuthyrning). Mest turister hittar du på Skiathos, minst på Alonissos.
Av Desires
13 maj 2015 18:44
Ja Skiathos har mer turister, Skopelos mycket lugnare.. Gillar ni sandstränder ska ni av dessa två välja Skiathos - där finns många fina sandstränder, man tar bussen till dessa! I så fall kan ni ju ta en dagstur ut till fina - och lite lugnare - ön Skopelos!
Av Vicci
14 maj 2015 23:35
Hej!
Desiree tack för tipsen! :) såg nu att jag var nog lite för snabb på tangenterna, ser att du skrivit innan om just mamma-mia ön :) skopelos och skiathos tror vi väljer någon utav dom öarna. Sen har Grekland så himla många vackra platser så väl värt flera besök!! Tack igen allihop för tips, svar och råd vi fått.
Av Orrigen
24 maj 2015 15:39
Citerat från Desires:
Ja Skiathos har mer turister, Skopelos mycket lugnare.. Gillar ni sandstränder ska ni av dessa två välja Skiathos - där finns många fina sandstränder, man tar bussen till dessa! I så fall kan ni ju ta en dagstur ut till fina - och lite lugnare - ön Skopelos!
Hej!
Vi har varit på Skiathos och Skopelos, vi tyckte väldigt mycket om Skopelos som inte var lika turistig. Nu har vi funderingar på att åka till Alonissos. Men vi har också funderat på Kroatsien. Vi har besökt många öar i Grekland, och älskar verkligen de lite mindre öarna där. Men samtidigt så känner vi att vi borde besöka andra länder, exempelvis krroatsien. Läste att du varit där på många olika ställen. Tror du att vi skulle kunna tycka om Kroatsien lika mycket som grekland, jätte svårt för dig att säga naturligtvis men vi gillat mest lugn och ro och genuina ställen. Finns säkert öar i Kroatsien som har detta. Men som vanligt så brukar vi välja Grekland, men nya öar varje gång. Kan du hjälpa oss att bli övertygade att välja Kroatsien istället.
Tack på förhand/ Rose-Marie
Av Desires
24 maj 2015 19:59
Ja Kroatien kan nog passa er också, det är ett av de resmål jag får mest frågor om till min mail.... Jag har också skrivit mängder med tips om Kroatien här på Reseguiden! Den största skillnaden mellan Grekland och Kroatien är nog att det inte finns lika många sandstränder i Kroatien som på de grekiska öarna. Men kristallklart, turkost vatten är det i Kroatien!!!!

Vis ö med den lilla gulliga fiskebyn Komiza återvänder vi till varje år, den lilla byn är en rofylld, charmig, mindre fiskeby med en hamnpromenad och ett 10-tal restauranger. Här kan du läsa mer om Vis http://www.desires.se/#post136
http://www.desires.se/#post148
http://www.desires.se/#post167

Även ön Brac (den närmaste ön från Split) med Bol by är gullig tycker jag, och stranden Zlatni Rat är välkänd och vidsträckt o nog den vackraste av alla stränder i Kroatien! Längst ut är det djupt direkt, kristallklart härligt vatten, där kan ni förstås även snorkla. http://www.desires.se/#post93

På ön Hvar är det nog Hvar by som är den vackraste, dyraste och mest välbesökta av alla tror jag! Vill man inte bo mitt inne i centrala byn Hvar kan man bo strax utanför vid Kristni Rat, då kan ni sedan promenera in till den fantastiska fina och välbevarade medeltidsstaden när ni känner för lite mer liv och rörelse, som dräller av uterestauranger mm mm. Hvar stad kan vara fullproppat och mycket livligt under juli/augusti. Byn Jelsa på ön Hvar är nog lite lugnare, den byn ska också vara fin och genuin på ön Hvar, men ej varit där själv.
http://www.desires.se/#post10

Ön Korcula m byn Korcula är kanonfin, påminner mycket om Dubrovnik, fast i miniatyr, jättegullig by där ni också kan bada överallt! http://www.desires.se/#post6

Fråga mig gärna om det är något speciellt du undrar över de platser jag besökt i Kroatien!
Här mitt samlade inlägg om alla platser jag besökt i Kroatien, med direktlänkar http://www.desires.se/#post115
Av Hemmo
2 juni 2015 19:11
Elafonisi Kreta, är bland de 10 bästa stränderna i världen
Elafonisi på ön Kreta, i själva verket måste alltid vara i ditt program om du besöker den grekiska ön Kreta. Havet var lugnt och vackert, färgen på vattnet intensivt ljusblå och sedan även den nästan rosa stranden. Således definitionen av Trip Elafonisi på ön Kreta. Av läsarna av Trip Elafonisi valdes vid position tio av de vackraste stränderna i världen, i Europa Elafonisi ens förtjänat tredje plats och det var samma läsare röstade den vackraste stranden i Grekland. Elafonisi Beach ligger i sydvästra Kreta, har stranden charmat turister från hela världen. Det är en liten ö, bara 200 meter från kusten av Kreta, lätt tillgänglig via lagunen, som förbinder ön med fastlandet. Du kan gå den korta sträckan på ett säkert och ta med dina personliga tillhörigheter, utan risk för att de blir blöta. Sanden på Elafonisi är vit, men de många trasiga skal ibland blir rosa. Det kristallklara, turkosa hav som påminner om ett exotiskt paradis och det är därför det hette en av de vackraste stränderna i världen. Övertyga dig själv, Elafonisi ett paradis.
http://grekland-semestrar.blogspot.nl/2015/02/elafonisi-kreta-ar-bland-de-10-basta.html#.VW3jls_tmko