Varmt 1 v i juni??

Av Arowen
23 jan. 2013 18:28
Visningar: 1713
Hej
Ska åka till kroatien 1-8 juni Biograd närmare bestämt. Undrar om någon varitdär den tiden och kan svara på om sol och värme. Går det att sola och bada utan att man behöver frysa?
24 jan. 2013 05:59
Jag var i Kroatien förra sommaren i slutet av maj till början av juni. Det var jättevarmt och man kunde såklart bada i havet (det kan man ju i Sverige också i juni, om man inte kräver över 20 grader i vattnet såklart)
Däremot tycker jag att säsongen startar sent så många restauranger och barer och en del andra turistsaker hade inte riktigt kommit igång.
Av Desires
24 jan. 2013 14:48
Javisst kan du få sol och värme i juni i Kroatien. Jag har varit där ett par ggr så tidigt som i maj och haft kanonväder, ca 25 grader i luften. Det var varmt och skönt även på kvällarna, även om man fick ta på sig en lätt kofta/jacka då. En enda nackdel att vara där så tidigt var att havsvattnet ännu inte var riktigt uppvärmt, det var ”bara” ca 20 grader, men eftersom det var riktigt varmt i luften på dagarna (22-26 grader) var det skönt uppfriskande att hoppa i det kristallklara vattnet.

Biograd är en trevlig liten stad, därifrån har du nära till nationalparken Krka, som består av ett stort mäktigt vattenfall som var väldigt vackert med vattnet som sprutade i olika nivåer! Här kan du se foton från några nationalparker där http://www.desires.se/#post51.