Var ska man bo i Portugal?

Av Annlee
2 jan. 2013 16:17
Visningar: 9046
Jag och min sambo planerar att resa till Portugal i september. Vi tänkte flyga till Faro, men kan eventuellt ta en tripp till Lissabon. Har tänkt ta reguljärt flyg från Arlanda och fixa boendet på platsen. Eller är det bättre att ta charter?
Vi vill ha nära till centrum med mysiga restauranger. Gillar längre promenader och fota. Bekväm tillvaro vid poolen och stranden. Inget hålligång men inte alltför "dött" heller.
Tacksam för tips eftersom det är första gången till Portugal.
Av Suntrip
10 jan. 2013 13:47
Det låter som om Tavira är som gjort för er (t ex Tavira garden). Båt ut till Tavira Island på dagarna och mysiga restauranger inne byn på kvällarna. Finns även några andra strandöar att åka ut till. Om ni vill ha lång strand direkt utanför hotellet skulle jag välja att bo i någon av de små byarna mellan Tavira och Monte Gordo, t ex Manta Rota eller Altura då finns det många km strand att strosa på. Boka på nätet innan. Hyrbil för en vecka i september ligger på 1000:-
Av Annlee
12 jan. 2013 23:16
Tack för svar! Det låter väldigt bra med Tavira. Har varit lite intresserad av Monte Cordo, så det var inte helt fel, det jag tänkte. Bra med tips av någon som varit där.
24 jan. 2013 10:46
Hej!
Vi flög till Lissabon och bilade ner till Algarve. Funkar hur bra som helst då de har en snabb och fin motorväg. Det är visserligen betalväg men tar bara några timmar (2-3) ner.

Vi bilade ner direkt vid ankomst och bodde en vecka i Vilamoura sedan bilade vi upp igen (tog en mindre väg som tog nästan tre gånger så lång tid) och bodde sista nätterna i Lissabon - mitt i smeten på ett superfint litet s k boutique hotel. (Britania: http://www.hotel-britania.com/)

Vi bokade allting själv, och det funkade hur bra som helst. Hotellet i Lissabon bokade vi direkt via deras egen hemsida (vi förskottsbetalade för att få det billigare, trots det fick vi ett större rum vid incheck) men ibland är det billigare via hotellbokningssiter.

Ett varningens finger för att köra bil i Lissabon utan GPS! En av de värre städerna vi kört i.

Kolla mina album för inspiration:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/vilamoura-portugal-2008-1642
http://www.reseguiden.se/forum/resor/portugal-2009-2732
Av Hkn
24 jan. 2013 18:12
+1 på Nisse2Ears hotellrekommendation!

Britania ligger centralt (men lite avigt på en bakgata). Det är ett av de absolut bästa hotellen i Lissabon (#2 på TripAdvisor idag). Personalen så hjälpsam att du kommer att berätta om det när du kommer hem. Min recension här: http://www.guidebook.se/?p=608

Några alternativ:

Olissippo Lapa Palace – palatslikt och hög svansföring i största allmänhet. Mycket bra om man kan leva med att det läget är lite off – kanske inte heller ett optimalt om man vill festa halva nätterna. #4 på TripAdvisor. http://www.guidebook.se/?p=606

Solar do Castelo – enda hotellet innanför kastellets murar. Har du otur så får du bära väskorna ett par hundra meter – somliga taxichaufförer hittar inte dit i labyrinten av gränder. Romantisk miljö. Märkligt omotiverad personal, trots detta #7 på TripAdvisor. http://www.guidebook.se/?p=605

York Hotel – bra läge, medelbra personal och ganska många trappor innan man når den fantastiska innergården för drinkar och frukostar. Rankad #120 på TripAdvisor – och det känns lite orättvist, faktiskt. http://www.guidebook.se/?p=604

Farol Design Hotel, Cascais – ligger inte i Lissabon utan tre mil från stan. Skönt läge och riktigt bra personal. Oslagbar frukost med utsikt. http://www.guidebook.se/?p=607

Sådärja. Hoppas att det hjälper en bit...

Best,

:: hkn ::
25 jan. 2013 10:15
Jag skall korrigera mig själv.

Hotellet ligger förvisso centralt och precis som hkn skriver på en bakgata (med världens sämsta utsikt - ingenting) men det är en liten promenix till "mitt i smeten".
16 maj 2013 12:05
Skrev just om Martinhal på ett annat ställe, men kan inte låta bli att tipsa här också:

Vi kom just hem från Martinhal - ett femstjärnigt hotell där familjer är välkomna. Trots det var det helt lugnt och skönt.

Snygg design, makalöst vacker natur, god mat, aktiviteter som surf, cykling, yoga, spa och bad förstås. Golfbanor, vingårdar, små städer, tomma stränder.

Antingen bor man på hoteller eller i villa. Det finns olika storlekar och många har egen pool. Nästan lite för bra för att vara sant.

www.martinhal.com