Vanligt att stöta på ormar i thailand?

12 apr. 2011 09:25
Visningar: 16105
någon som vet hur vanligt de är att man stöter på ormar å liknande i thailand! jag är livrädd för ormar men ja ska väl inte låta sånt hindra mej från semester!?

en vanlig dag på stranden eller hotellet dyker dom upp då?

eller när man ska ut på en djungeltur?

tacksam för ärliga svar :)
Av Mpc
12 apr. 2011 09:36
Tro att du inte ska känna dig orolig för att du skulle stötta på en orm i thailand.. har varit i landet ett antal gånger under 20 årstid och aldrig stött på en enda orm. om så var fallet så undra jag vem av oss skulle bli mest rädd ormen eller jag .
12 apr. 2011 09:42
hehe de låter bra!!
i de flesta fall blir nog ormen räddare fast inte när den stöter på mig för jag får total blackout.

får hoppas att jag har samma tur å slippa stöta på en helt enkelt!
har du varit ute å "djungeln" då och inte träffat på någon där heller?
Av Mpc
12 apr. 2011 09:52
där kom du på mig svart är nej *S* sen djungel o djungel det bero nog på vart man åker om du ska upp i norr eller i söder
12 apr. 2011 11:57
Hej!

Jag har stött på Många ormar. Jag har hus ute på landet och det är absolut inte ovanligt med Ormar.

Jag har filmat själv en orm utanför vårt hus som de dödade som tur var.
Har laddat upp den på youtube: http://www.youtube.com/watch?v=Fhefzx_7g5s

När jag var i Kohlanta såg jag även där en del ormar i på resorten. (Eftersom husen var nybyggda så har ju inte djuren nån stans att ta vägen utan de finns ju i buskar och dylikt.)

TIPS: köp en ficklampa det var en av de bästa sakerna jag köpt innan jag åkte till thailand.

MVH Tommy
Av Ziesta
12 apr. 2011 12:02
Vill inte skrämma dig.. men när jag var i Khao Sok Nationalpark på djungeltur stötte vi på en orm.. Vi var i en liten grupp med guide och gick in i skogen, så bort ifrån den "vanliga" stigen.. En i gruppen fick syn på ormen på en stor sten, så alla stod där och fotade den.. när ormen plötsligt fick syn på en groda åt vårt håll och krälade efter den.. varpå grodan hoppade iväg ytterligare mot oss, och ormen efter.. och hela gruppen flydde.. Det var nog en rolig syn!

Under resten av den två veckor långa vistelsen i Thailand såg jag dock inga ormar.. men jag skulle inte rekommendera dig att ge dig ut i djungeln utanför stigarna om du är ormrädd.
Av Bonanza
12 apr. 2011 14:41
Jag har varit i Thailand i sammanlagt 33 månader nu, och jag har bara sett ormar 2ggr. En liten som låg och solade på stigen på en bergstur i norra Thailand, och en orm på den cementerade uteplatsen utanför mitt hus i Chiang mai ca 12 minuter utanför själva staden. Den utanför huset var en också en liten och jag slog ihjäl den med en käpp. (grannarna hade småbarn så jag tyckte det var lika bra). Min polare såg en STOR ringla över vägen i samma område, utanför staden.

På orm-show i Mae Rim utanför Chiang Mai hade de kobror och kungskobror mm, jag stannade kvar efteråt och pratade med "orm-mannen" och han sade att det fanns mycket ormar (även kobror) runtom i hela området, men man såg dem aldrig, förutom när de brände risfält osv.

Oroa dig inte för ormar, varje år stryker många svenskar med i TRAFIKEN i Thailand, men jag har aldrig ens hört talas om någon (svensk) som blivit BITEN överhuvudtaget, än mindre blivit skadad/dött.

Hemma i Sverige så stampar jag när jag går i högt gräs för att ormarna skall bli skrämda och ringla undan. Om det fungerar eller ej vet jag inte, men jag har hittills aldrig blivit biten av en orm, varken i Sverige, Thailand eller Foten.

Oroa dig skall du absolut göra, men inte för ormar utan för TRAFIKEN!

Trevlig resa!

//Mathias
Av Joakimn
12 apr. 2011 15:01
Har levt enkelt o över större delarna av th i sammanlagt mer än 3 år. stött på orm 3-4 ggr.
1gång i norra delarna, en gång på djungeltrekk o en gång under en bungalow i söder.Aldrig hotfullt.
Så i snitt en gång vart 52 vecka..Sen har jag valt att åka frivilligt för att se orm en gång men det räknas inte.