Vad köper ni i Phuket?

Av Macbook
6 maj 2010 22:12
Visningar: 3816
Ska snart åka till Phuket och funderar lite på vad det finns att köpa där.
Vad köper ni på era resor till Phuket?
7 maj 2010 19:08
Om jag kommer dit någon gång, vilket jag hoppas, så bli det Cola Libre och en och annan öl.
Av Sej
8 maj 2010 16:25
Allt finns att köpa där, Thailand är ju inte nåt U-land. Allt är dock inte billigare än i Sverige men du får väl se själv.
Av Mpc
8 maj 2010 17:02
phuket är en ö..... Det finns massor av bra ställen på phuket att handla på. Shoppingen är mest utbredd runt stränderna runt Patong, Kata och Karon Beach men det finns några andra platser till som du kan handla på. Du har Phuket stad.

Här frossar du i underbara frukt- och grönsaker, botaniserar bland kryddor, olika sorters chili och annat smått och gott - såsom torkade räkor, thai-såser, nötter och ris av alla de slag. Fantastiskt att bara insupa atmosfären, alla dofter, färger och former. Överallt bland stånden serveras god thailändsk gatumat. Här finns smak med curry, grillade rätter eller wokat. Priserna i affärerna bredvid marknaden är låga liksom på själva marknaden.

Dibuk Road
På Dibuk Rd hittar du många flotta affärer. Här kan du bl.a. köpa vacker sidentyg. Dibuk Art Gallery är ett utsökt galleri med många vackra föremål.

Marknader i Phuket Stad
Phuket stads största marknad ligger i den södra änden av Th Ranong nära centrum och är en fantastisk rolig plats att bara vandra omkring på. Här säljs mycket kläder från Indien, Kina och malaysia men också thailändska plagg som normalt går på export. En annan bra marknad ligger i den norra delen av Th Ong Sim Phai, sydöst om centrum. Denna marknaden är mer matbetonad.

Shoppa i Phuket Town (shopping)
Bra shopping hittar du i affärscentret Central Festival, Big C och Tesco lotus. De två senare är alldeles nybyggda och moderna. Central Festival har också många restauranger och en biograf samt bra affärer att shoppa i.

Skräddare i Phuket stad
OM DU. som tänker sy upp kostym eller klänning i Thailand och Phuket bör ta dig till Th Yaowarat. där finns gott om skräddare och tygaffärer. Tips! Välj skräddare med omsorg, titta runt först och väld inte den första bästa. Den som lägger lång tid på förarbetet med mätning brukar också ge ett bra resultat i slutändan. 3-6 dagar brukar det ta tills man kan hämta sina uppsydda kläder. OBS! Välj aldrig skräddare som använder sig av inkastare. De har ett mycket dåligt rykte.