Vad kan man göra i Fort Myers?

28 jan. 2014 12:22
Visningar: 4629
Alla tips mottages som gäller kring Fort Myers. Jag har en dotter på 3 år som jag skulle vilja göra något kul med.

Ska även till Orlando men där har jag rätt bra koll för jag har varit där. Så det behövs inga tips om det.
28 jan. 2014 12:24
Gärna några restaurangtips också :)
28 jan. 2014 19:55
Hej. Vi spenderade en vecka i cape coral vid nyår. Vi tillbringade några dagar vi fort myers Beach, några dagar gick till shopping, miromar outlets i Estero. Vi hyrde hus med pool så där trivdes vi oxå. Vet att det skall finnas en vattenpark i cape som har öppet, typ mars till oktober. Jänkarna är duktiga på kött så Rib city, outback steakhouse kan man alltid rekommendera.restaurang Red lobster besökte vi också. Vi kom från en vecka i Orlando så vi kände för att ta det lugnt vår andra vecka.
Av Fambo
29 jan. 2014 23:38
Vi var i Fort Myers Beach en vecka över jul med tre barn (9, 9, 8 år), deras största nöje var att bada i poolen på hotellet! ;-) Vi bodde precis när man kommer över bron till ön, nära piren. Där finns många pelikaner och många personer står och fiskar, kanske intressant för en 3-åring..? Stranden var stor och sanden som potatismjöl, våra kids tyckte att den var perfekt för att bygga sandslott. En dag såg vi en delfin som simmade längs stranden, bara några meter ut, coolt!

Vi åkte även ut till Sanibel Island och Captiva Island. Fina långa stränder med MÅNGA snäckor (speciellt vid lågvatten)! Ett av de största nöjena på öarna är "shelling", dvs att gå efter stranden och plocka snäckor. På Sanibel var det även många som byggde stora fina sandskulpturer. Det finns även ett snäckmuséum på Sanibel, trevligt och med en barnhörna. Även ett par "natur-rutter" finns det, att köra med bil, cykla eller gå, mycket fåglar, fiskar och alligatorer (om man har tur).

Man kan även åka på olika båtturer, vi gjorde aldrig det, men såg skyltarna. Bland annat fisketurer, delfinspaning och jag tror också att det finns glasbottenbåtar där. Googla!

Hoppas ni får trevligt på resan! :-)
Av Fambo
29 jan. 2014 23:39
Restaurangtips - Perkins! Finns lite här och där, kidsen älskade stället! Helt ok barnmat och underbara efterrätter/tårtor! Gratis wifi dessutom och fullt drickbart ("bottomless") kaffe. :-)
Av Staul
30 jan. 2014 10:18
Hej!
Vi var i Fort Myers i mars-13. Ett trevligt ställe med fina beacher. Kan rekommendera Lighthouse Inn mycket bra hotell med pool. Vi åkte också ut till Sanibel Island, härliga stränder. Lite shopping och bad och god mat.
30 jan. 2014 15:59
Så härligt att få svar, tack snälla :) Det gör mig glad. Sanibel Island ska jag spana in lite,
30 jan. 2014 16:27
Om ni vill ha lite strand med liv och rörelse samt affärer med lite strandprylar kan ni med fördel välja Fort myers beach. På Sanibel får man ta med sig allt själv, parasoll, brassestolar, mat, dricka. Lägg dessutom till tiden i bilkön ut till ön :)
30 jan. 2014 17:43
Lekplatser, vet någon nått om det?