Fort Myers Beach – den perfekta utgångspunkten

Soffiiaa
Medlem sedan 2013

Foto: soffiiaa, medlem sedan 2013
Foto: soffiiaa, medlem sedan 2013
Foto: soffiiaa, medlem sedan 2013
Foto: soffiiaa, medlem sedan 2013
Foto: soffiiaa, medlem sedan 2013
Fort Myers Beach vid Gulfkusten är perfekt att utgå ifrån om man vill få ut det mesta från sin semester i Florida. Här tipsar Reseguidens medlem Sofia, alias Soffiiaa, om vad man inte får missa i det här området.
Publicerad 30 april 2013

Här har du närhet till både perfekta karibiska stränder med härligt turkost vatten, fördelaktig shopping, fartfyllda dagar i Orlando och ett spännande djurliv.

Sova & bo

Fort Myers Beach erbjuder många olika boendealternativ i diverse olika prisklasser som motsvarar just era förväntningar och önskemål, oavsett om ni önskar större hotell eller självhushåll med egen pool. Ta en titt på olika agenturer för semesterboenden. Till exempel Vacation home rentals – boendena brukar vara mycket fräscha och hålla hög standard.

Äta & dricka

Njut av att äta en god middag i trevlig stämning med levande musik och ute i värmen precis vid kajen. Familjerestaurangen Nervouse Nelly vid Times Square kan ni besöka ena dagen och varför inte en av de mexikanska Chili´s restaurangerna nästa dag. Båda erbjuder mycket god service och mat till fördelaktiga priser.

Stränder & snäckor

Förutom den fantastiska kritvita potatismjölstranden på Fort Myers Beach är en kort biltur till öarna med karibisk känsla, Sanibel och Captiva Island, att rekommendera. Stränderna på Sanibel Island är välkända och högt rankade kandidater på listorna över Florida och USA bästa stränder. Här kan du förutom att njuta av den lugna atmosfären även ha lyckan att komma djurlivet nära. Lekfulla delfiner och vänliga sjökor är nyfikna och kommer gärna nära för att kolla läget. Öarna är även mycket kända för alla sina vackra snäckor och anses av snäcksamlare vara de allra bästa i hela USA.

Utflykter

Man kan med fördel bila till Orlando och alla dess temaparker. Ett tips är att ta sig en titt på parkernas hemsidor för eventuella biljetterbjudanden. De shoppingsugna bör ta sig till Tanger outlet i Fort Myers. Även här kan det vara värt att besöka deras hemsida för rabattkuponger och fynda för 20- 40 % billigare. Att utgå ifrån Fort Myers är perfekt om till och med Key West lockar. Med Key West Express är du där på 3,5 timma och då är dessutom båtturen halva nöjet. För livsnjutare som söker avkoppling i vacker miljö kan det vara värt ett besök vid något av de olika naturreservaten i närheten. Till exempel JN Ding Darling National Wildlife Refuge, Cayo Costa Island State Park eller Lovers Key State Park.

Ta sig hit och runt

En förutsättning för att kunna utgå ifrån Fort Myers Beach och att ta sig runt är att hyra bil. Flyg till Miami och passa på att spendera någon dag eller två där innan ni hyr bil och kör genom Everglades. Stanna och ta en airboattur eller varför inte svänga av vid en mindre infart och stanna till för att se alligatorerna på riktigt nära håll. Kör sedan vidare förbi vackra Naples och upp till Fort Myers Beach.


Flyg till Florida