Vad hände med alla fantastiska forumnyheter som skulle kommit förra året?

Av Birgere
20 feb. 2015 10:42
Visningar: 238
Många svar från Admin i RG hänvisar till att det finns så mycket pågång för att förbättra siten och då även forumdelen.
Men vad har hänt? I flera trådar kan man läsa att saker skulle hänt förra året...men vad har förbättrats?
Det ska visst finnas en testspöksida riktat till vissa användare... men blir det någon release snart?
Av Olanate - Utvecklare Reseguiden.se
24 feb. 2015 15:37
Hej!

Vi jobbar på bra tycker jag, tyvärr är det svårt att utåt visa allt roligt vi håller på med men jag kan nog hjälpa till att räta till några frågetecken iaf =)

För att förklara lite hur det ser ut hos oss så sitter vi på Reseguiden ca 10 utvecklare som gör ett fantastiskt jobb varje dag med att utveckla våra sajter, vi jobbar i en agil arbetsprocess som pågår två veckor i stöten och varje två veckor så brukar vi lansera något som syns. Och så håller vi på året om, två veckor åt gången, vi gör små steg mot en stor vision men vi blir aldrig färdiga och det kan hela tiden ske prioriteringar på vägen.

Under 2014 hände det otroligt mycket på Reseguiden om man kollar på det rent tekniskt. Vi förstår att det känns som att det inte händer något från våra medlemmars sätt att se det och det är svårt från vår sida att prata om exakt vilka förändringar som kommer.

Vi driver en av Sveriges största sajter och vi har/har haft arv av en äldre plattform som har gjort det lite slött att förändra saker tyvärr. Eftersom vår ambition är att vara det absolut bästa stället att hitta eller få information om en resa/resmål så håller det inte att vi inte kan röra oss snabbt.

Av den anledningen är de flesta av de förändringar vi prioriterade under första halvan av 2014 en total omstrukturering av vår tekniska plattform och hur man söker resor och innehåll hos oss, mycket av de förändringarna har skett i bakgrunden och utan att våra besökare märkte det.

Av de förändringar vi faktiskt släppt ut är många av dom fortfarande A/B test. Det betyder att vi testar att skicka en del av våra besökare till andra upplevelser och vi kollar då om de testen faller väl ut, både ekonomiskt och om våra besökare faktiskt gillar dom.

Ett exempel på detta är att vi skickar just nu en hel del av våra besök till reseguiden.se/charter till reseguiden.se/paket istället med ett mycket gott resultat. Kolla gärna.

Andra delen av 2014 har vi spenderat på ett hundratal förbättringar på vår sökplattform. Vi har jobbat mycket med våra leverantörer och ökat integreringen med alla stora aktörer i Sverige, t.ex kan du numera boka hotel direkt via Booking.com via oss, utan någon extra kostnad i syfte att göra det enkelt för våra besökare.

På forumet (eller egentligen hela delen som förbättras om man är inloggad) så är det vår plan att även lägga ut förbättringar där. Framförallt att bättre strukturera upp innehållet och använda informationen i forumet på ett bättre sätt kopplat till t.ex ett resmål eller ett behov. Men vi har planerat att göra detta under senare hälften av projektet.

Om vi pratar just medlemsdelarna är det mest förbättringar på funktioner runt omkring själva forumsdelen. Något vi ser som ett självklart första steg i processen att förändra medlemsdelarna. Några av förändringarna är t.ex senaste sökningar, favoriter och bevakningar. (Samtliga förändringar som skedde under 2014.) Forumet i sig är något av det viktigaste vi har och det är det som skiljer oss från alla andra jämförelsesajter, så självklart kommer vi göra saker här som syns också =)

Vi är väl medvetna att vi inte kommer göra alla våra besökare helt nöjda med våra fförändringar men vi kommer välja en väg som vi tror på. Några av förbättringarna är till för medlemmar likt dig själv Birgere som är här mycket och många är till för att vår stora massa som är här en gång per år och ska hitta information nog att kunna beställa en bra resa eller kunna ha det bra på sin redan beställda resa.

I övrigt är det bara att fråga på, det tycker vi är brai! Jag sitter i ledningen och vet det mesta som händer men tyvärr kan vi inte berätta allt i detalj och därav är vi lite luddiga i våra svar =)

Mvh Ola
Reseguiden.se
9 mars 2015 10:09
Citerat från Olanate:
Hej!

Mvh Ola
Reseguiden.se
Eftersom forumet med största sannolikhet bygger på någon form av databas så vore det väl en ganska simpel sak att lägga till två nya kategorier?
Det verkar förekomma rätt mycket frågor kring flygbolag och hur det är att resa med dem och det vore smidigt om man kunde göra en egen kategori för dem, eller tänker jag fel?
Sen hade jag gärna sett en kategori för resebyråer och kanske även för hotell/resorts osv?

Annars gillar jag sidan! Och jag har märkt en markant förbättring från när jag registrerade mig här för 2 år sedan. :)
Av Olanate - Utvecklare Reseguiden.se
9 mars 2015 10:32
Hej!

Japp, bara den saken är tekniskt ganska enkel.

För att förklara lite hur vi jobbar; Vi uppskattar(och prioriterar) alltid alla idéer på förbättringar, vi viktar dessa med vilket värde som förändringen tillför till våra besökare och olika besökartyper samt vilken tid det tar att göra förändringen. Det finns inte brist på idéer från våra besökare och här internt. Och många av dom är riktigt bra.

Vi har i detta fall valt andra saker som får gå före även om en punkt kan tyckas vara trivial för personer som inte är insatta, de förbättringar som är på väg ut tror vi ger mer värde för vår stora besökarskara. Men prioritet handlar också om att någon gång så blir de flesta punkter prioriterade, och då görs dom.. speciellt om det är enkla punkter som tillför ett värde direkt.

Grymt att du gillar sidan, det gör vi med! =)

Mvh Ola
9 mars 2015 12:56
Citerat från Olanate:
Hej!

Grymt att du gillar sidan, det gör vi med! =)

Mvh Ola
Tack för snabbt svar! :)
Av Olanate - Utvecklare Reseguiden.se
28 apr. 2015 11:24
En liten uppdatering om detta.

Vi lanserade i Torsdags en stor förbättring och en del av det arbete vi pratat om en längre tid. En sida som vissa delar av våra besökare bara fått uppleva. Enligt testresultat tycker våra besökare om den mycket bättre än vår förra tjänst.

http://www.reseguiden.se/charter

Ett nytt sätt att söka, en helt ny motor i grunden som vi kommer bygga Reseguiden.se på. Ännu är det visuellt inget direkt nytt men i grunden är det tusentals timmar som lagts ner för att förbättra människors resande och informationssökande.

Inom de närmsta månaderna kommer även annat att "rullas ut" och förbättras på andra avdelningar, men detta är som sagt första steget i den riktningen vi pratat om och mer exakt vad som kommer förändras kan jag inte tala om ännu.

Mvh Ola