Vad är en bra hotellfrukost för dig?

5 feb 2008 13:51
Visningar: 1089
Visst sätter hotellets stjärnor standarden men bara för ett hotell har tex 3 stjärnor så behöver det inte betyda att frukosten är dålig och inte så variationsrik.

Personligen så tycker jag att fräschheten är prio nr 1. Färskt bröd, grönsaker och inte så mycket "tunga" rätter som tex kokt potatis och bacon.

Vad tycker du en bra hotellfrukost ska erbjuda.

/Tomas
5 feb 2008 14:58
Hotellets stjärnor handlar mest om "amenities", gym, pool, egen restaurang, minibar, roomservice 24h osv. Även 1-2 stjärniga hotell kan ha mycket bra frukost, och smaken är ju delad, vissa gillar bacon andra grovt bröd.
/Resepiraterna
Av Tj
5 feb 2008 15:14
Finns det bara drickbart kaffe så är jag nöjd!!!!
Resten är bonus : )
5 feb 2008 15:34
Citerat från resepiraterna:
Hotellets stjärnor handlar mest om "amenities", gym, pool, egen restaurang, minibar, roomservice 24h osv. Även 1-2 stjärniga hotell kan ha mycket bra frukost, och smaken är ju delad, vissa gillar bacon andra grovt bröd.
/Resepiraterna
Visst är det så. Men ju fler stjärnor ju mer erbjuder det på frukostbordet då frukosten i sig är dyrare per person.
Av Legusta
5 feb 2008 15:43
Personligen tycker jag frukost är en bisak, jag ordnar hellre det jag själv vill ha i eget boende. Det som är viktigaste för mej är ändå en skön säng med balkong (gärna med en härlig utsikt), sedan kommer en god frukost.
Av Mpc
5 feb 2008 15:48
Bara jag får ätt mig mätt av vad dom bjuder på. så klagar man inte sen är det olika var man är i värden vad dom bjuder på till frukost .
Av Ziesta - Utvecklare Reseguiden.se
5 feb 2008 17:09
När jag åkte till Dublin blev vi så sugna av hotellets frukost som beskrevs på hemsidan att vi bokade hos dem bara därför.. :-) Där vankades det en hel hög med olika varianter på frukost.. allt från full English till gröt (med Baileys!) och fruktsallad.. Väldigt tjusigt beskrivet också..
http://www.dublinn.com/food.htm
Av Candy
5 feb 2008 19:48
Jag är nöjd med en kopp te, juice och en macka/fralla med marmelad/ost. Alltså är inte frukosten så viktig för mig:-) Fast resterande 4 medlemmar i familjen kan smocka i sig det mästa och njuter. Problemet sen är att jag blir lunchhungrig snabbare än mina s söner och man.
5 feb 2008 20:07
När man ändå bor på hotell och betalat för frukost ska den vara rejäl. Inte en kopp svart kaffe och rostad brödskiva av vitt bröd med marmelad! Eller en croissont som är omöjlig att dissekera!
Minimikravet för mig är att de har varm mjölk till kaffet! Bara amatörer erbjuder enbart kaffegrädde eller kall mjölk. Så café au lait måste jag ha när jag är på hotell. Olika brödsorter utan massa skumma smaksättningar, avskyr anis och kummin! Ostar av alla sorter är bra, keso, philadelphiaost, mozzarella, vanlig skivbar ost. Sedan massa grönsaker. Största störningsmomentet är att de skivar gurkan alldeles för tjockt! Ska vara tunna skivor som man kan lägga på smögåsen. Skivor av rökt kalkon!

Har varit på hotell där man kunde grädda sin egen våffla! I like!
Små lappar som upplyser gästen om vad det är underlättar valet. Sen är jag ju direkt lycklig om de tänker ekologiskt!
Så, det är ungefär vad jag är nöjd med!
Av Tj
5 feb 2008 21:50
Kaffe dricker man väl svart.....annars kan det väl kvitta??? : )
5 feb 2008 22:05
Citerat från tj:
Kaffe dricker man väl svart.....annars kan det väl kvitta??? : )
Svart kaffe är äckligt
5 feb 2008 22:22
Kan väl hålla med om att det ska vara fräscht och gärna god youghurt och grovt bröd som jag är väldigt svag för,annars så är jag inte speciellt kräsen utan jag äter det mesta och skulle det bara finnas kaffe och vitt bröd så får det duga också men naturligtvis är det ett plus om det finns mycket att välja mellan och jag har inga som hellst problem med att sätta i mig en tre rätters fem minuter efter att jag rullat ur sängen he! he! så ett plus är om det finns äggröra,bacon och korv på frukostbordet.

Kan väl instämma i att antalet stjärnor på hotellet inte alltid har något samband med kvalite`n på frukosten att göra men jag har väl inte direkt haft dålig frukost på femstjärnigt men däremot kanonfrukost på trestjärnigt, men som sagt så är jag inte speciellt kräsen så det kanske är därför som jag aldrig varit direkt missnöjd med frukosten.

Visst kan det vara skönt att sätta sig vid ett dukat frukostbord för att sedan lämna det utan att behöva diska efter sig,men det är även som legusta nämnde ganska skönt att sitta i sin egen lägenhet och käka också och att sitta på balkongen och bara ta det lugnt vid frukosten är ju inte att förakta det heller.
Bosse
Av Ulleb
5 feb 2008 22:24
Det ska vara frukost buffe´!! I love it! Allt från nybakt bröd, färsk frukt, ägg (gärna sill), yoggi, flingor, färskpressad juice ja you name it. Men visst kan det bli en bit bacon och annat varmt med . Om jag velar mellan två hotell och det ena har frukost buffe´ så finns det inga tvivel om vilket hotell det blir! =)
5 feb 2008 22:28
Citerat från aquaholic:
Citerat från tj:
Kaffe dricker man väl svart.....annars kan det väl kvitta??? : )
Svart kaffe är äckligt
Finns det ingen mjölk så får jag väl stå ut med kaffet svart men jag och dom andra barnen vill ha mjölk i kaffet eller ändå hellre grädde och gärna något smarrigt bakverk också he! he! alltså bakverk som ska förtäras då så det inte blir någon missuppfattning här!
bosse.
Av Gatito
5 feb 2008 22:29
Kort sagt: En bra hotellfrukost är när man ser att personalen har BRYTT sig, att det inte går på slentrian.
Om det sedan absolut inte är min kopp te är en annan femma.
Man MÅSTE ta seden dit man kommer!
Hotell med inkl. Frukost i Paris
Frankrike Agronberg, 3 aug 2012
Updaterad av Acotrisse för 5 år sedan
9
Söker efter fint hotell för 2 pers inkl. Frukost i oktober (3 nätter) Gärna runt Shopping/Louvren/Opera området. Har letat som en galning efter hyfsade hotell till "rimliga" priser, men det är inte det lättaste :) Får max kosta 5000kr för oss. (ca 1666kr/natt) Men självklart desto billigare, ...
Bra hotell med stor frukostbuffe nära centralen i stockholm
Sverige Mrslind, 7 jan 2010
Updaterad av Marie_s för 8 år sedan
4
Söker ett bra hotell nära centralen, gångavstång. De ska vara jättebra frukost. ... Marie_S: Clarion Sign ligger vägg i vägg med centralen och har en underbar brunch på söndagar. Frukosten övriga dagar har jag inte koll på. ... Hkn: Nordic Light Hotel – om du bortser från det lite fåniga ljus- ...
Bangkok Lyxhotell, frukost och läge :)
Asien Rodpekan, 12 mar 2017
Updaterad av Rk68 för 45 veckor sedan
2
Jag behöver lite råd och tips på vilket hotell jag skall välja när vi far till BKK nästa gång (juli2017). Vi brukar på på Khosan Road då vi tycker om pulsen och de olika restaurangutbuden på gångavstånd. Dock hittar vi få finare hotell i det området och söker oss nu vidare. Vi är en familj ...
Någon som varit på hotellet Apsaras i Khao Lak?
Thailand Lilu79, 4 jan 2012
Updaterad av Mokazina för 13 veckor sedan
17
Hej Är det någon som bott på hotell Apsaras http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/asien/thailand/khaolak/accomodations/pages/apsarasbeachresortampspa.aspx i Khao Lak? Är det bra? Vi åker nu i mars och skulle vilja ha tips på bra utflykter som inte har så lång resväg :) Vi vill till ...
Hotell rum Californien
USA Lancer, 22 feb 2017
Updaterad av Marulk för 47 veckor sedan
4
Hej ! Hur gör ni som reser med yngre tonåringar ? Lägger ni in dom i sökningen på hotellrum ? Söker man 2 vuxna+1 tonåring så får man ju ofta samma rum som när man söker på 2 vuxna, på dom olika sökmotorerna, men olika priser . Frukost ingår ju sällan i USA så den kan ju inte göra nån skillnad ...
Hotell nära mbk med bra pool
Thailand Hlidstrom, 6 jan 2017
Updaterad av Backpackerabbe för 1 år sedan
3
Någon som har tips på bra hotell i Bangkok nära mbk. Vi åker med våra 4 åring o vill därför ha pool. Annars inget specifikt så länge de inte är kackerlackor som springer runt 😁 Och kanske tillgång till frukost. Ca 600kr natt ... Backpackerabbe: http://www.booking.com/searchresults.sv.html?aid= ...