Vaccinera mot Japansk Encefalit? Ja eller Nej?

Av Tereba
7 dec. 2018 22:18 (redigerad)
Visningar: 1166
Tjena!
Ringde en vaccinations klinik idag ang vaccination för våran 9 månaders bebis. Vi ska vara i Thailand 6 veckor slutet av januari-början av mars.
Dom rekommenderade Mässling o Hepatit A men även denna Japansk Encefalit.
Försökt att läsa mig till om denna är nödvändig eller ej. Men det verkar vara spridda skurar över hur vida den är nödvändig eller ej.
Så någon mer erfarenhet som kan ge tips om Japansk Encefalit?
Vi kommer befinna hos på Koh Lanta o Krabi (ev Phuket). Kommer bo på barnvänliga hotell o nära stränder...ej landsbygden vill säga.
Med vänlig hälsning, Terese
Av Daquiri
7 dec. 2018 22:37
Det viktigaste är att inte bli myggstucken så om det finns mygg, lång ärm och myggmedel. Av alla som varit i Thailand är det nog extremt få som vaccinerar sig mot det.
Av M4sta86
10 dec. 2018 23:22
Aldrig tagit den, vart i Thailand 3x.. Vet att de rekommenderar det för folk som ska vistas på landsbygden och i landet under längre tid..hade inte vart orolig.. Väldigt få fall i Sverige där någon drabbats..tror det är typ 2 st.. Ingen har dött heller i Sverige.. Men visst är man orolig bör man ta den.. Myggmedel och dunka på kall AC en stund innan ni ska sova så brukar de hålla sig borta..finns även sådan snurra man tänder som avger en rök som håller myggen borta också..finns överallt att köpa
11 dec. 2018 08:11
Hej,

Jag var i Asien i ett halvår 2015-2016 varav största delen spenderades i Thailand och på Phuket. Jag tog vaccin mot Japansk Encefalit men som jag förstod det rekommenderas det endast om man ska vara iväg en längre tid. För min kompis som följde med på två månader av resan blev inte rekommenderad att ta vaccinet...

Jag har varit i Thailand flera andra gånger i två-tre veckor och då aldrig blivit rekommenderad att ta det. Så verkar som att de oftast rekommenderar det om man ska vara iväg länge även om risken självklart finns bara man vistas där några dagar. Sen kanske de rekommenderar annorlunda för bebisas?