USAs Östkust - Sevärdheter?

5 feb. 2018 13:44
Visningar: 2778
Hej

Planerat för en resa till USA i sommar. Flyger till och från NYC och tänkte bila söderut längs kusten.
Som det ser ut just nu boende runt Virginia Beach/Williamsburg ca 10 dagar.
Har ni några förslag på sevärdheter runt där? Eller på vägen. Avslutar med några dagar i NYC.
Washington DC är ju en sak, Atlantic City en annan.

Tacksam för tips, som passar både vuxna och barn.
19 maj 2018 02:02
Hej,

Befinner oss just nu på roadtrip i östra USA (är i skrivande stund i Nashville). Vi gjorde följande trip: Flyg till NYC, bil därifrån till Princeton. OBS! Hyr hellre en mindre och billigare bil från NYC eftersom det är betydligt dyrare därifrån. Vi, 4 vuxna, hyrde en Toyota Corolla från JFK till Dulles (Washington). För vår del blev detta en prisskillnad på nästan 50%.

Första natten sov vi i Princeton - en trevlig universitetsstad som absolut är värd ett besök. Därefter begav vi oss till Annapolis som vi varmt rekommenderar - en fantastiskt mysig liten stad - lagom avstånd till Washington (ca 45 minuter) så att man också tar sig en tur dit. Kör ni till WCD en söndag är det helt ok trafik och dessutom gratis att parkera. :)

Från Annapolis körde vi till Virginia Beach (lunchade i Ocean City) - enligt oss kan man skippa de gamla badorterna och istället bo i någon av alla de fina småstäderna som ligger längs med kusten. Men så är vi också fyra 50-plusare - och har inga barn med oss. När våra barn var små vet vi att de hade älskat allt som finns i de gamla badorterna - de är helt anpassade för familjesemestrar.

Efter två nätter i V. Beach så drog vi oss mot Roanoke Island eftersom ett av resans mål var att få se svartbjörn. Detta fick vi också! Efter den magiska upplevelsen övernattade vi i New Bern - Pepsis hemstad. En mysig liten stad med supertrevliga människor.

Från New Bern körde vi till Myrtle Beach där vi stannade två dagar. Myrtle Beach har definitivt sett sina bästa dagar. Slitet, nergånget men med en fantastisk strand. Säkert mycket folk på sommaren, mest jänkare. Vi körde sen vidare mot Charleston som är en riktigt vacker stad, definitivt värd ett besök. Här hade vi hyrt hus via Airbnb på Johns Island - med egen alligator i dammen. Vi spenderade en halv dag på Magnolia Plantation - verkligen att rekommendera.

Efter fyra nätter i huset tog vi oss till Savannah - förmodligen USA:s vackraste stad (vi som skriver har gjort fem roadtrip i USA de senaste fem åren). Missa inte Savannah! Här kan ni ta ett foto vid torget där Forrest Gump sitter i större delen av filmen (väntar på bussen) (Chippewa Square). Ni kan njuta av alla vackra hus/träd/trevliga människor/Riverwalk och fantastisk mat.

Efter Savannah hade vi hyrt hus lite söder om Atlanta och begav oss in i landet (förstår att ni inte har lika lång tid som vi och slutar därför tipsen här).

Vi har kört västkusten ned (Seattle-San Diego), vi har kört i Texas och vi har kört i New Mexico och Colorado. Östkusten är minst lika trevlig och mycket beror på alla sociala och hjälpsamma amerikaner som vi stöter på.

Sevärdheter:
Princeton: Albert Einstein dog här. Alltså är mycket i Princeton kopplat till honom.
Washington: Vita Huset (obvious), Arlington.
Annapolis: Promenera i stadskärnan. Ät på Mike´s i hamnen. Beställ krabba och ostron. Magiskt!
Virginia Beach: Vi hyrde cykel och tog en tur bland vanliga villaområde - mycket trevligt.
Roanoke Island: State Park med mycket vilt - här såg vi svartbjörn.
Myrtle Beach: Bad och klassiska badortsaktiviter.

Vill ni äta riktigt god pulled pork så ta er till Hemingway - se Anthony Bourdains resa dit. Vi var där och det var fantastiskt gott och häftigt att se.

Charleston: Waterfront Park.

Det var allt från oss just nu. I skrivande stund sitter vi vårt hyrda hus i Nashville och väntar på att åskovädret ska gå över så att vi kan ta oss till Acsend Amphitheatre och se Willie Nelson.

Ha en härlig USA-tripp önskar vi alla er,
Susanne & Bertil
Monica & Charlie
19 maj 2018 12:36
Passerar ni Savannah så måste ni ut till Tybee Island/Tybee Beach. Fantastiska stränder och ganska oexploaterat. Lite som en turistort som blev kvar från 50-talet.
19 maj 2018 15:15
Vi tog buss från NYC till Washington DC och sparade massor på att hämta ut bilen i Washington DC istället! Det gick smidigt och var billigt med buss, som var en liten extra upplevelse. Dessutom behöver man ingen bil, vare sig i NYC el Washington DC.
Ska ni neråt till både Charleston och Savanna (jättefina båda två) vill jag tipsa om Southport, NC, där bl.a. Safe Haven spelades in. Supermysigt ställe!!
Ett besök på Boone Hall Plantation (där Nord & Syd spelades in) utanför Charleston kan rekommenderas.
Lycka till med planeringen!!