USA - Vill hinna allt, går det?!?!

24 jan. 2014 20:10
Visningar: 534
Hej!
Jag har redan nu börjat smida planer om min USA resa som förhoppningsvis infaller sensommaren 2015. Under en och en halv månad ska jag besöka 4 delstater. NY, FL, CA & NV.

New York (7 dagar)
Miami (5 dagar) Vilket är de billigaste sättet att ta sig till Orlando?
Orlando (5dagar)
San Francisco (4dagar) där hyr jag en bil och kör Sant barbra (3dagar) - L.A (7dagar) - Las Vegas (3dagar) Är de någon tull där som borde veta av?

Jag har planerat att allt ska gå på ca 65.000kr om pengarna räcker till har jag inget emot att ta flyget från Las vegas till Hawii och stanna där i 3-4dagar och sedan ta flyget från Hawaii till NY igen för att spendera min sista natt där innan jag flyger hem till Sverige.

Pengar:
Flyg + transport: 21.500
Boende: 14.000:- 370:- per natt
Mat: 9.000 / 200:- per dag
Shopping: 10.000
Nöjen/ övrigt: 10.000

Jag vill hinna se så mycket som möjligt men samtidigt inte stressa, är detta en rimlig reseplan? Om inte hur ska jag kunna göra den bättre?
Av Peter_o
24 jan. 2014 22:28
Är ni 2 personer som har lika stora budgetar? Speciellt för boende och bilhyra spelar det ju in hur många man är.

Av frågan att döma så tänker du åka ensam. Jag antar du fyllt 21 år före resan, men bilhyran är högre ända till 25 år. Hur många dagar räknar du med att hyra bil? Minst 16 dagar om jag fattar rätt.

I New York får du inget rum för 370 kr, knappast heller ett dubbelrum för 740 kr/natt. Snarare dubbla priset under dessa 7 dagar.
Mat 200 kr/dag låter lite i underkant.

/PeterO
24 jan. 2014 22:49
Vi är två som ska åka på denna resa tillsammans och vi båda kommer att vara över 21 när vi åker och våran budget är ungefär samma.

Vi är medvetna att de är dyrare att hyra bil när man är under 25år men hur mycket det kostar har jag ingen aning om måste googla upp det... Vet inte hur noga vi kommer att följa denna plan men som de ser ut nu kommer vi ha bil i ungefär 14-16 dagar. Har du kört bil i USA? Hur svårt till skillnad från Sverige är det att köra i trafiken och förstå sig på skyltarna?

När de kommer till mat så är de något vi inte planera att äta ute varje dag, vi kommer att köpa mackor osv till frukost och fixa själva. Sen hoppas vi på att man kan laga ihop något där vi bor och där med spara en slant är de för mycket begärt att tro att man kommer kunna laga egen mat? Vad kostar en lunch/ middag ute, då snackar vi inte McDonalds och inte de dyraste stället i stan men en restaurang som har bra mat... egentligen en dålig fråga när det finns så många att välja på men på ett ungefär så att jag kan få ett hum om hur mycket man lägger på mat varje dag?

Som du förstår har jag aldrig varit i USA tidigare och har ingen aning hur något fungerar/kostar jag är öppen för alla förslag och råd jag kan få!

Tack i för hand
24 jan. 2014 23:46
Bor ni i dorms på hostel så klarar ni er LÄTT på 370 kr/natt. Där kan ni ofta laga mat i gemensamt kök också. Billigare mat (som inte är McDonald's) kan ni få för 5-10 dollar. Jag brukar faktiskt räkna med ungefär 200 kr/dag när jag reser.

Jag tycker det är ganska lätt att köra bil i USA, med tanke på skyltar och så. Sen är det lite mer trafik än man är van vid. Skyltarna är inte konstiga.

Annars tycker jag planen är rätt bra. 3-4 dagar på Hawaii är dock lite snålt. Åker ni dit kommer ni vilja ha fler dagar där.
25 jan. 2014 00:12
Vet inte om jag var otydlig när jag skrev 370kr per natt , då menar jag efter att ha delat den totala summan på två. Ett boende för två personer för 740 kr (370kr per person), är det omöjligt att få i USA om man inte vill bo på hostel?

Nu är de inte så att jag inte ogillar hostel, har spenderat en månad i Australien med enbart boende på hostel så det är inget problem. Är de någon som vet hur kvalitéerna på hostlerna i USA är? Är det kanske smartare att lägga ut än mer summa pengar på boende och bo på ett hotell? Tanken är att vi egentligen inte ska tillbringa så mycket tid på rummet förutom att sova, man vill ju hinna se och göra så mycket som möjligt när man väl åker på en sån här resa.

Angående Hawii är det ett ställa jag gärna skulle vilja besöka men vet inte om tiden / pengarna räcker till... Hur länge skulle du anse är en passande tid att stanna där? och hur mycket pengar tror du man behöver ha kvar för att lyckas åka dit? Har hört att de är rätt dyrt att vara där....
Av Birgere
25 jan. 2014 00:55
Jag är tjatig som vanligt o promotar hotwire.com och lite detektivarbete på betterbidding.com för att i princip halvera boendekostnaderna alt ha råd att kliva upp i 4-5* hotell för samma budget.

Byt en natt i Vegas mot en natt närmare grand canyon och kör sedan till LA/San Diego.
Minska antalet dagar i LA, kanske köra St Barbara direkt till Vegas. Hawaii kräver mer än 3 nätter.
Av Lazybow
25 jan. 2014 10:55
Håller med Birgere minska antalet nätter i LA. Vet ej hur ni vill göra med nationalparker (kanske inte intresserade) men de flesta ligger minst 1 dags resa från SF, LA eller LV(undantag för Muir Woods SF), något man lär ha i åtanke när man bokar hotell i städer mm.

Amerikanska vägskyltar går INTE att misstolkas och man förstår vad de betyder (de är 2x2 meter stora och det står exakt vad man behöver veta, dvs inga svenska tilläggstavlor!).

740 kr går det absolut att hitta boende för som inte är hostels.
25 jan. 2014 13:08
Själv är jag av annan uppfattning. Var i LA för ett år sedan och stannade i 5 nätter. Vi hade gärna stanna 5 nätter till för vi gillade staden och det fanns mycket att göra.
Av Fambo
26 jan. 2014 00:33
Jag har inte rest mycket i USA, men vi (2 vuxna, 3 barn) var i Florida över jul/nyår. Vi hade bokat det mesta boendet hemifrån, för att vi ville ha det mesta fixat innan vi åkte. Vi hade dock inte haft några som helst problem att hitta boende efter vägen, trots att vi reste över storhelgerna.

Ett par nätter bokade vi på plats i Florida, ett bra hotell till bra pris via hotwire.com (bra site!).

En natt bokade vi "på vägen" på ett Comfort Inn-motell för $75 och då ingick helt ok frukost. Detta var alltså ett rum för oss fem, ett mindre rum hade varit ännu billigare, och den motell-kedjan är en av de "finare" motell-kedjorna. Det finns en uppsjö av motell efter vägarna, för billiga pengar, så boende för under 740 kr per natt kommer ni inte ha problem att hitta, förutom i NY då och ev. andra större städer.

Innan vi åkte till USA köpte vi en billig 7" Samsung Tablet, med wifi. Den hade vi mycket god hjälp av när det gällde boendet, restaurangtips, sightseeingtups mm. Gratis wifi finns där man minst anar det, se till att ni har "något" med er som ni kan koppla upp er med!

Lycka till! :-)
26 jan. 2014 10:36
Er tidplan är fullt rimlig. Har själv hunnit mer än så på kortare tid än så. :-)
Förutom NY finns det massor av billigt boende i USA och de brukar gå jättebra att hitta dem på plats.

I Ny kan man bo på YMCA om man vill hålla kostnaderna nere:
http://www.ymcanyc.org/association/locations
Dubbelrum med våningssäng och delat badrum.

Tror även att jag läst en tråd där någon rekommenderar billigt boende via svenska kyrkan i NY?
Kolla bakåt i trådarna om du är intresserad av det.

Första gången jag var i USA, 1990 bodde vi nästan enbart på hostels.
Då var de väldigt basic och ganska rejält slitna. Kollar man på deras hemsidor nu ser det mycket fräschare ut, typ YMCA ovan.
Dock fanns det då i alla fall väldigt få hostels, typ 1 i hela Washington DC, så hade man otur var det fullt när man kom.
26 jan. 2014 11:35
Förstod också att du menade 370 kr/person. De hostlen jag bott på har varit bra, nästan lika bra som i Australien (om man jämför med de BRA australiensiska hostlen).
Men annars är de mest prisvärda boenden motels som Days Inn. De finns dock oftare lite utanför städerna. I Orlando är det billigt att bo. I Miami rekommenderar jag Clay Hotel som är jätteprisvärt med tanke på läget.

Hawaii behöver inte vara så dyrt. Tycker man behöver en vecka per ö i alla fall, så det är knappt lönt att åka dit för mindre. I Waikiki finns hostels för under 30 dollar/natt. Hotell har jag lite mindre koll på dock. Man kan ta sig runt jättebilligt med buss och så kan man ju laga mat själv.
26 jan. 2014 17:07
Jag blir nyfiken på Hawaii. Jag behöver dock förlänga resan för att hinna en sväng dit. Vilken/vilka öar är värt ett besök? Är nyfiken att höra alla era åsikter om öarna!
Av Peter_o
26 jan. 2014 18:38
Citerat från Anderssonsoofia:
Jag blir nyfiken på Hawaii. Jag behöver dock förlänga resan för att hinna en sväng dit. Vilken/vilka öar är värt ett besök? Är nyfiken att höra alla era åsikter om öarna!
Söker du på "Hawaii" så får du massor av trådar och kollar du i några så får du uttömmande besked om öarna. Börja t ex med dessa:
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/kalifornien-och-hawaii-4-veckor-i-februari-hjalp-30108
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/hawaii-27152
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/hawaii-26001
http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/hawaii-25545

/PeterO
27 jan. 2014 17:43
Jag reste ensam på tajt budget (inget utrymme för att hyra bil) och valde Oahu och Maui (där jag bodde på hostel som erbjöd gratisutflykter till hela ön).
Men om det inte är något hinder att hyra bil hade jag lätt valt Oahu och Kauai. Om du har stort vulkanintresse är säkert Big Island att föredra.
Av Hawaii
27 jan. 2014 22:24
Som redan nämnts så är 3-4 dagar i Hawaii ganska meningslöst. Du har i princip en hel resdag med att komma dit, även om flygresan (nonstop) från västkusten "bara" är drygt fem timmar. Du har bara dagflyg till Hawaii. I östlig riktning (Hawaii till Californien) kan du välja mellan nattflyg och dagflyg. Hawaiian Airlines har mest dagflyg medan de andra flygbolagen har mest nattflyg med enstaka dagflyg. MINST en vecka i Hawaii nog att rekommendera.