Upptäcksfärd/utflykt kring HuaHin ?

8 dec. 2008 15:50
Visningar: 5254
Hej!

Ska åka till Hua Hin i två veckor i Januari, har hört massa bra om hua hin, men nu helt plötsligt läser jag massor med negativt om huahin, lite trist. Men man får väl bilda sig en egen uppfattning.

Men det var inte frågan, frågan är om någon vet någon rolig utflukt man kan göra runtomkring hua hin ? Någon fin ö kanske, eller något annat sevärt. Läste om "dödens järnväg" eller något sånt, ligger det i närheten?

Får nog plugga lite innan jag åker:)
8 dec. 2008 19:04
Undrar vad som du hört om Hua Hin som är negativt. Jag var där 2006 och bodde på Sofitel Central, det fina gamla hotellet som en gång i tiden var för kungens gäster. Ta dig en tur dit och titta på alla fina figurklippningar av buskar och träd i parken. Dödens järnväg ligger inte så nära, men ta en utflykt med övernattning på t.ex. River Kwai, så får du en upplevelse. Ett hotell byggt på flottar utan el och varmvatten. Tar du sedan stigen upp till den lilla byn som Moonfolket har, så finns det både elefantridning och vackra saker av trä att köpa. Dessutom så är dödens järnväg häftig och ta gärna en promenad över bron, när tåget har passerat.
Hua Hin har en bra nattmarknad och även bra varuhus att handla billigt i. En fotmassage får man inte heller missa.
Ha en trevlig vistelse!
Brigitta
Av Pelle77
8 dec. 2008 19:33
Håller helt med föregående talare. hua Hin upplevde jag som väldigt positivt när vi var där 2005 och åkte då tillbaks året efter.
Sofitel ska ni inte missa. passa på att avnjut deras afternoon tea där de serverar på fint poslin och man känner sig som kungar. Skippa lunchen den dagen.. ;)

Vi åkte på snorklingsutflykt till en ö söder om Hua Hin, Koh Talu tror jag den hette, jätteklart vatten o massor med fisk. Sedan finns en utflykt till havs till en ö, Sam Roy Yod som var klart värt pengarna. Överhuvudtaget tyckte jag att det fanns massor med utflyktsresemål kring Hua. Vi tog lokaltåget från stationen till Phetchaburi och tittade på tempel etc. Själva tågturen var nästan det roligaste och vi var nog ett annorlunda inslag på deras järnväg.. Kostade 5 kr ca..

många skriver om att vattnet är grumligt etc och att stränderna inte håller samma kvalitet. Vi bodde på Marriott och strandremsan var bred och vit finkorníg strand. Blev betydligt nöjdare med Hua Hin än Phuket! Så ni kommer nog att få en alldeles perfekt semester. Kan faktiskt rekommendera att äta på Sofitels skaldjursrestaurang om ni vill skämma bort er, eller testa Marriotts italienare precis vid havet, när ni vill variera matintaget. Riktig lyx till bra pengar!
Hälsningar/Pelle
Citerat från linaochris:
Hej!

Ska åka till Hua Hin i två veckor i Januari, har hört massa bra om hua hin, men nu helt plötsligt läser jag massor med negativt om huahin, lite trist. Men man får väl bilda sig en egen uppfattning.

Men det var inte frågan, frågan är om någon vet någon rolig utflukt man kan göra runtomkring hua hin ? Någon fin ö kanske, eller något annat sevärt. Läste om "dödens järnväg" eller något sånt, ligger det i närheten?

Får nog plugga lite innan jag åker:)
Av Cos
9 dec. 2008 12:34
Jag var i Hua hin i mars-08 med min man och våra två barn. Vi startade där och åkte sen vidare till Koh Tao, Samui och phangan. Vi gillade Hua hin. Bra och billig shopping samt ett plus för nattmarknaden. Jag håller med om att afternoon tea på Sofitel är värt att prova men främst vill jag tipsa om ett botiqehotell som heter Casa del mare. Det är en fantastiskt oas med vackra rum, litet lungt och ett härligt spa. Ett toppenställe att starta sin semester på, varav ner och hitta lugn. Ha en trevlig semester.
18 dec. 2008 22:53
Ungefär sex mil utanför Hua Hin ligger Pa la U Waterfall. Det är ett stort vattenfall i flera avsatser och det ligger inom Kaeng Krachan nationalpark. Man kan följa en vandringsstig så många avsatser som man känner att man har lust med. Att gå efter hela vattenfallet kräver nog hela dagen och en bra kondition. Vi gick bara en liten bit. Det finns väldiga svärmar med vackra fjärilar efter fallet. Det var rätt mycket folk där när vi var dit. Vi hyrde bara en taxi som körde oss fram och tillbaks och dessutom väntade på oss för hemfärden. Det finns också arrangerade vandringsturer, googla så hittar du en hel massa.

Sedan kan man åka till Kao Sam Roi Yot nationalpark. Den ligger ungefär fem mil söder om Hua Hin efter kusten. Fina badstränder, ett brant berg med grottor och vacker natur. Hit åkte vi med en hyrd bil som hotellets concierge fixade åt oss.

Dödens järnväg ligger vid Kanchanaburi. Dit är det rätt långt från Hua Hin. Först till Bangkok och sedan ungefär lika långt till norrut. Man måste nog som sagt var ha minst två dagar på sig för att åka dit. Det är ett spännande ställe att besöka. Bron över floden Kwai ligger där och det finns mängder av minnesmärken, kyrkogård och museum som visar historien om bygget av bron som skördade så många människoliv under andra världskrigeet. Ett bra boende i Kanchanaburi är Felix River Kwai Hotel.